Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Temat: Zakup Alfinki

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał mklimko Zobacz post
    Ale za różnicę w cenie można te wszystkie mechaniczne rzeczy zrobić. Problemem jest wg mnie dobra "baza" do działań. Jeśli ktoś chce wydać mało na samochód to należy go uświadomić, że może potrzebować wydać drugie tyle na doprowadzenie samochodu do dobrego stanu. Jeśli jest tego świadom to ja nie widzę przeszkód żeby kupić samochód za mniej niż 20tys. Pzdr.
    Nie widzisz przeszkód ale widzisz sens?
    Jaki jest sens w takim razie kupowania/szukania takiego auta?
    wg. mnie - żaden

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    teraz to juz beda tematy kupilem alfe za 15 tys...,a niedlugo za 10 tys i jestem tak bardzo szczesliwy, ze chcialbym ja sprzedac
    A bo nagła sytuacja, a bo Panie dziecko się urodziło, a bo kasa nagle potrzebna, po dużym serwisie z ciężkim sercem muszę się rozstać....

i tak w koło Macieju

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Ja kupiłem AR 159 1.9 jtdm 150km za 20.000zł, wsadziłem 2 tys w rozrząd, płyny, oleje. 600 w hamulce przód, 600 na tuleje wahaczy przód i coś tam jeszcze. Teraz wydaje następne 5 tys na silnik i turbine. A miało być tak pięknie, alfa sprawdzana w ASO Alfy, wszystko ok. Osiągi alfy super....
    A JEDNAK.... wyliczyłem już ok 9 tys wsadzone heh
    powodzenia kolego

Aaa elfę kupiķem w sierpniu, a od miesjąca stoi u mechanika

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał marcinq24 Zobacz post
    Ja kupiłem AR 159 1.9 jtdm 150km za 20.000zł, wsadziłem 2 tys w rozrząd, płyny, oleje. 600 w hamulce przód, 600 na tuleje wahaczy przód i coś tam jeszcze. Teraz wydaje następne 5 tys na silnik i turbine. A miało być tak pięknie, alfa sprawdzana w ASO Alfy, wszystko ok. Osiągi alfy super....
    A JEDNAK.... wyliczyłem już ok 9 tys wsadzone heh
    powodzenia kolego

Aaa elfę kupiķem w sierpniu, a od miesjąca stoi u mechanika
    Co się z silnikiem wykrzaczyło??

Ku przestrodze odnośnie tanich 159
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._159_lipa.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Nikt za małe pieniądze nie odda dobrego samochodu.
    Można kupić Alfę za 20tys. a później włożyć kolejne 20tys. tylko jaki jest w tym sens.
    Wg mnie czasami nie ważna jest cena a sprawdzony sprzedawca. Podobnie jak Czarny kupiłem autko u sprzedawcy który ma bardzo dobrą opinie na tym forum i nie narzekamy na nasze Włoszki.. Coo Czarny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Karmal, widzę sens i nie widzę przeszkód. wielokrotnie na forum niejeden z was, starych wyjadaczy, mówił, że jak sam naprawisz to wiesz co masz i nawet jeśli samochód tanio kupiony to po niezbędnych poprawkach będzie git. W mój wpakowałem już połowę wartości jego zakupu a kosztował dużo więcej niż 20tys. i co? I nic. A dlaczego? Bo przed kupnem wiedziałem czego i za ile mogę się spodziewać (m.in. dzięki forum). I biorąc tego typu sprawy pod uwagę naprawdę kupno taniego ale rokującego egzemplarza ma sens. Tak jak ktoś wspomniał jest to w pewnym sensie loteria ale jak mawiają no risk no fun. Jeśli jesteś świadomym kupcem i wiesz w co się pakujesz to wszystko jest w porządku. Podstawą jest solidne rozeznanie, rachunek kosztów. Jeśli to masz poukładane to żaden problem cię nie zaskoczy. Pzdr.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Nikt za małe pieniądze nie odda dobrego samochodu.
    Można kupić Alfę za 20tys. a później włożyć kolejne 20tys. tylko jaki jest w tym sens.
    Wg mnie czasami nie ważna jest cena a sprawdzony sprzedawca. Podobnie jak Czarny kupiłem autko u sprzedawcy który ma bardzo dobrą opinie na tym forum i nie narzekamy na nasze Włoszki.. Coo Czarny
    a no jakos tak. W sumie teraz moge miec pretensje do sprzedajacego bo po 40 tys mi sie klocki i tarcze zepsuly i musze wymienic

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Dyskusja się zaostrza, co z resztą było do przewidzenia. Zawsze znajdą się zwolennicy jak i przeciwnicy. Jednakże kupując coś na co ciężko trzeba zapracować ja osobiście wolałbym dołożyć i kupic coś czego można być względnie pewnym wyborem ( bo tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo na co się trafi ). Idąc tropem taniego zakupu można kupic samą budę i składac samemu bo wtedy będziecie pewni co tam siedzi . Zanim nabyłem swój egzemplarz również oglądałem kilka z przedziału 20+ ale ich stan dla człowieka zdrowo myślącego tłumaczył cenę... Każdy ma swój rozum i robi jak uważa, ale wywody typu mogę dac tyle i ani grosza więcej są zupełnie nie na miejscu.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    teraz to juz beda tematy kupilem alfe za 15 tys...,a niedlugo za 10 tys i jestem tak bardzo szczesliwy, ze chcialbym ja sprzedac
    no a ile byście chcieli żeby kosztowały , a może z wiekiem mają drożeć ?

BTW alfa za 30 tys też nie gwarantuje że będzie igłą wszech czasów bez wkładu finansowego , przykład : nie tak dawno forumowicz z AK kupił 159 jtdm po ''normalnej cenie'' od alfaholika i okazała się trupem , koniec końców silnik poszedł do remontu , a niby wspaniali nieskazitelni alfaholicy hehe , wiem kto mu sprzedał to padło ale jak będzie chciał to się pochwali sam , a może już nie bo po remoncie miał dość i sprzedał , już sprawną
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    no a ile byście chcieli żeby kosztowały , a może z wiekiem mają drożeć ?

BTW alfa za 30 tys też nie gwarantuje że będzie igłą wszech czasów bez wkładu finansowego , przykład : nie tak dawno forumowicz z AK kupił 159 jtdm po ''normalnej cenie'' od alfaholika i okazała się trupem , koniec końców silnik poszedł do remontu , a niby wspaniali nieskazitelni alfaholicy hehe , wiem kto mu sprzedał to padło ale jak będzie chciał to się pochwali sam , a może już nie bo po remoncie miał dość i sprzedał , już sprawną
    Nie rozumiesz tematu "prawdopodobieństwa" czy jak?
    Każdy może trafić na trupa niezależnie od ceny.
    A wyremontowanie i sprzedanie dobrego auta to zrobienie komuś prezentu - no ale jak miał gest

Z drugiej strony, jak kupuje się auto za 20k a oszczędności wszelakich ma się 25 albo jak się kupuje auto na kredyt.... no to proszę wybaczyć

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Nie rozumiesz tematu "prawdopodobieństwa" czy jak?
    Każdy może trafić na trupa niezależnie od ceny.
    A wyremontowanie i sprzedanie dobrego auta to zrobienie komuś prezentu - no ale jak miał gest
    powiem ci coś na temat prawdopodobieństwa : trafienie uszkodzonej 159 1,9 jtdm16v przez pourywane klapy - jest wysokie , i nie zależy od ceny , i tyle w temacie

co do sprzedaży tamtej alfy , był po prostu zniesmaczony zarówno pojazdem jak i zaistniałą sytuacją
    Ostatnio edytowane przez sedici ; 15-11-2014 o 12:30
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard