Niestety spodziewaj się że oryginał z ASO będzie kiepski.. też sprawdzałem.. aktualnie po pompie z ASO założyłem Brembo (wykonany ze stali).. a ten z ASO to naprawdę lipa nad lipy.. Brembo jak na razie pracuje bardzo ładnie..
gdzie kupić pompę brembo?
Jaka cena?
U mnie właściwie oryginał (nie wiem, czy to był valeo, czy sahs), padł po roku? (25 tys km)?
Mechanik nie chciał uwierzyć - bo sam montował, więc rozbebeszył pompę i co zobaczył? Pękniętą sprężynę (więc pompa nie odbijała do końca).
Teraz coś mi się wydaje, że jest podobnie.
Moja obserwacja jest taka.
Jest jakiś problem, dlaczego sprzęgło chodzi ciężko. W związku z tym, zarówno pompa jak i wysprzęglik pracują pod dużym obciążeniem -> co je eksploatuje w nadmiernym stopniu.
To nie jest żadna sensacja, że rozleciała Ci się po roku, znam 2 takie przypadki. Mechanicy się dziwną bo to nie jest normalne, w innych samochodach pompa rzadko siada. U mnie to była typowa usterka mechaniczna, zmęczenie materiału. Płyn hamulcowy był wymieniany i na pewno nie był winny,
Uważam, że pompa sprzęgła się po prostu Alfie nie udała i tyle. Temat do zamknięcia.