a propo tej unikat alfy. Pod maską możemy zauważyć niski poziom płynu chłodzącego i akumulator jakaś wersja demo
a propo tej unikat alfy. Pod maską możemy zauważyć niski poziom płynu chłodzącego i akumulator jakaś wersja demo
Witam. Mam małe wątpliwości. Planuję kupić AR159 i mam na oku ładny egzemplarz. Jedyne co mnie martwi to klapa bagażnika, ponieważ wydaje mi się, że tylne światła na klapie są minimalnie wyżej w stosunku do tylnych świateł poza klapą:
Klapa od góry jest dobrze spasowana. Szczeliny są w porządku. Miejsce na koło zapasowe też nie ma śladów uszkodzeń. Pomiar lakierem nie wzbudza podejrzeń. Czy to może być kwestia zawiasów klapy, czy może to jest normalne? Czy ma/miał ktoś podobny problem?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez cybermyszak ; 16-11-2014 o 20:59
Klapy przypadkiem się nie reguluje po prostu?
mozna chyba wyregulowac ale ta nie wiem czy nie miala zderzaka malowanego bo 1.9 jest,a brak 159 i JTDM ze zderzaka
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Na tym zdjęciu nie widzę dokładnie, sam dół zderzaka (ten z wycięciem na wydech i zaślepką na drugi, który powinien być matowy) nie został przypadkiem psiknięty farbą?
Faktycznie, dół zderzaka ma połysk. W ogóle nie zwróciłem na to uwagi. A jeśli chodzi o znaczki z tyłu, to ponoć nie ma reguły, bo kiedy auto wyjeżdża z salonu wybiera się, które znaczki chce się mieć. Aczkolwiek można to traktować jako poszlakę, zwłaszcza, że ten dół zderzaka jest polakierowany. Przejadę się jeszcze do salonu Alfy, żeby mi ją sprawdzili po numerach. Kurczę, a tak już się cieszyłemPanowie, dzięki wielkie za odzew.
Z drugiej strony, sprawdź auto i jak poza ewentualnie malowanym zderzakiem nic jej nie jest to w czym problemstluczki zdarzają sie każdemu, a auto naprawione porządnie wcale nie jest gorsze.
Z drugiej strony, sprawdź auto i jak poza ewentualnie malowanym zderzakiem nic jej nie jest to w czym problemstluczki zdarzają sie każdemu, a auto naprawione porządnie wcale nie jest gorsze.
Jednemu koledze na forum po drobnej kolizji i uszkodzeniu prawego nadkola i przedniego zderzaka ASO z rozmachem pomalowało czarna belkę za scudetto pod kolor nadwozia... Na pierwszy rzut oka dzwon a wyszła lekka stłuczka i czyjaś niewiedza. :-) Jeśli samochód Ci się podoba warto go jeszcze jak kolega wyżej pisze sprawdzić. Jeszcze zapytam czy ten wydech ma jakąś końcówkę bo jeśli nie to trochę dziwnie wystaje :-)
no to ze zderzak malowany nic strasznego. Odnosnie oznaczen to jezeli jakies sa to najczesciej wszystkie, samo 159, 159 i JTDM ale samo 1.9 na klapie zazwyczaj jest podejrzane
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Rzeczywiście, to nie jest seryjny wydechczyli była jakaś historia z tylnym zderzakiem. Będzie argument do negocjacji
![]()