Po przesiadce z BMW wszędzie będzie wysoko...
Po przesiadce z BMW wszędzie będzie wysoko...
Mam 201cm wzrostu. Fotel mam w najniższej pozycji i dodatkowo wychylony maksymalnie do tyłu. Oparcie mocno w pionie. Siedzi mi się dość dobrze (uważam to za sukces) choć brakuje trochę podparcia pod udaPzdr.
Z podparciem pod uda raczej bedziesz mial wszedzie przy takim wzroscie problem :-)
Podobno jest teoria ze im niżej sie siedzi tym szybciej auto jeździ, dlatego zawsze bawią mnie osoby ktorym Bozia wzrostu nie dała a i tak ustawiają sobie siedzenie max w dół, tylko czubek głowy widac... a le jeżdzą szybciej
Ja mam ponad 180 i lubie siedziec jak "kobiety lub starsze osoby", jakto tu ktos napisal, wyżej. Fotele sa bardzo wygodne w 159tkach , i wiele im zarzucic sie nie da.
Widzę, że nie tylko ja zauważyłem, że siedzi się wysoko. Też próbowałem wyregulować elektryczny fotel jakoś niżej, ale bezskutecznie. Osobiście lubię siedzieć dość nisko, ale przy moich 193cm. nie jest źle, a wygoda skórzanych foteli rekompensuje mi wysokość fotela
.
Jak użytkownik ma tyle wzrostu, to nic dziwnego, że siedzi się wysoko. To nie Star ani Jelcz w końcu![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja mam 180 , mam fotel ustawiony na maksa w dół i oparcie dość mocno odchylone i jakoś nie odczuwam wrażenia że siedzi mi się za wysoko![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Ja mam 188cm i bardzo wygodnie mi się siedzi. I dla mnie raczej "niżej" niż w innych autach, ale może po prostu tak trafiałem.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
To ewidentnie nie siedzisz prawidłowo, a widocznie lubisz siedziec na podłodze. W naszych alfach siedzi sie nisko i nie ma co dyskutowac , z resztą taki byl zamiar twórców, mialo być pseudosportowo. Troche mnie dziwi pytanie właściciela tematu, u mnie maks na dole siedzisko to prawie wysokosc lezaka plażowego![]()
A u mnie nie , w 147 przy takim samym ustawieniu fotela jest niżej , bynajmniej takie mam odczucie.![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione