Gaz do regulacji miałem to samo.
Gaz do regulacji miałem to samo.
U gazownika bylem dzis regulowalem wiec jutro napisze czy pomogla nowa mapa a co do stukow bylem na atacji gdzie gosciu sie bardziej przyjrzal tym nietypowym stukom i powiedzial ze to drazek kierowniczy badz moze byc to listwa przekladni kierownicy co wy na takie cos ??
jedź do innego diagnostyka skoro ten obstawia albo to albo tamto. W ten sposób możesz połowę Alfy wymienić i dalej będzie stukać. Zazwyczaj strzelają tuleje,wahacze.
Ale wahacze mialem wymieniane z reszta jak wiekszosc zawieszenia i sprawdzla i powiedzial ze wlasnie nic nie ma luzow procz tego drazka kieerwoniczego albo tej listwy przekladni ale tego nie mial jak juz dokladnie sprawdzic
tak czy siak wymień drążki-i tak musisz to zrobić a nóż może ustanie.
drazek tylko jedne bo drugi jest ok
A mam pytanko Panowie powiedzcie mi czy wiecei ile kosztuje nowa listwa przekladni kierwoniczej badz jej regeneracja i czy znacie kogos robiacego takie cos ?
Ostatnio edytowane przez Nemiks ; 17-11-2014 o 22:03
Co do odpalania to jak wgrał nową mape gazu to odpala jak ta lalapomoglo od razu
![]()
Maglownice.pl?
Wracając do teamtu drążka ... niestety kilka tyg w nocy i deszu przysadziłem w dziure dość mocno myślałem, że nic się nie stało jednak dzis przy wymiananiu górnych wahaczy okazalo się, że drążek kierowiniczy, który ma max pol roku ma luzy ... ;/ około 1 mm w przód i tył wg to nic ale mechanik powiedział, że do wymiany skoro na drugim nie ma nic ... a i jeszcze jedno w drązku maglownicy (to do czego sie przykręca drązek) była woda ... minimalnie ale jednak ... nie wiem skąd prawdopodbnie osłonka słabo chwyciła na drązku i w tej sparze wpadała woda ;/
Ale wracając do pytanie mam takie zółte coś(plastikowa podkładka ?) na drązku, który kupiłem ... bo na oryginale tego nie było ani na inny drązku a na tym co kupiłęm teraz jest. i w które miejsce to ma przyjsc ?
Z resztą na zdj. widać taka porowatą powierzchnie na drązku maglownicy ... też rdza ale jutro już jej nie będzie :p i to co brązowo-rudawe na zdj, to rdza z woda ... ;/
a kolejne pytanie czy wahacz ma być tak blisko sprężyny ?
PRAWY
LEWY
Na filmie niestety mało widać ;/ ale słychać minimalne luzy i czy to aż tak źle ?
https://youtu.be/nyfGinFscs0