zauważyłem że na zimnym silniku wspomaganie działa lżej niż na gorącym. I przy parkowaniu, jak się dodaje gazu to też czuć od razu że ciśnienie wzrasta.
Też myślałem żeby Was spytać czy tak ma być czy mi pada pompa albo coś.
zauważyłem że na zimnym silniku wspomaganie działa lżej niż na gorącym. I przy parkowaniu, jak się dodaje gazu to też czuć od razu że ciśnienie wzrasta.
Też myślałem żeby Was spytać czy tak ma być czy mi pada pompa albo coś.
Zobacz stan płynu i ogólnie jego ilość. Szczerze po zalaniu oleju do wspomagania, oddałem auto do znajomego lakiernika (lakierują mi przedni zderzak, bo odpryski i zadrapania szpeciły całość) a jak wróci i trochę pojeżdżę, to dam Ci znać czy wycie ustało i czy wspomaganie działa trochę lżej. Ogólnie ja już przywykłem do tego, że ciężko musi być i tyle. Niepokoi mnie jednak to wycie i stąd pytanie czy jest duża różnica między dexronem II (rzekomo zalecanym) a III, który zalałem?
Dzień dobry.
Nie polecam eksperymentów z płynem.
Ja kiedyś zalałem jakimś noname i od tego momentu pompa zaczęła działać coraz gorzej. Do tego stopnia, że skręcając na obrotach biegu jałowego gasł silnik. Manewry na parkingu przy 3 tys. obrotów.
pozdrawiam
mirek
ps
szukam nadwozia 164 w dobrym stanie
pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
AR 145 bx - smoczyca(drago);
AR 164 V6 - sokół millennium;
AR 159 jtdm - mała czarna;
AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
AR 166 V6 sportronic - black lady
Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP
Myślę, że marka Elf nie jest marką "noname", spełnia normy Dexron III. Zastanawia mnie tylko, czy taka ilość jaką dolałem może mieć jakikolwiek wpływ? Noe napisał, że zalecany jest Dexron II i tak naprawdę nie wiem nadal czym się to różni i czy może to w jakiś sposób zaszkodzić.
PS. alfa_fan,
Widzę że jesteś z Żuromina, więc mamy do siebie około 70kmKiedyś można się spotkać, kierunek Lubawa, Lidzbark i jestem u Ciebie.