Strona 24 z 74 PierwszyPierwszy ... 141516171819202122232425262728293031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 737

Temat: Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    powiem szczerze, nie pamietam juz dokładnie ile, ale było to cos koło 500 zł...folia + robocizna
    To już wolę się sam pobawić jak kolega wyżej
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp
    Auto
    black 159 1.9 JTD 16V 150KM

Domyślnie

Parę porad które pomogą wam uniknąć poprawek .
    1 to trzeba solidnie odtłuścić powierzchnię , jeśli pojawi się jakiś minimalny poproch to od razu będzie go widać , chociaż nie odrazu trzeba zdzierać cała folie , czasami wystarczy ściągnąć tylko kawałek i mokrym palcem zdrapać to co się dostało pod folie ,
    2. tuby na zegary .. z tym jest największy problem , po przyklejeniu foli na całość Panelu , można użyć np zamknięcia od dezodorantu , i wyciąć folie tak jak na obrazu ( a każdy z powstałych listków naciągnąć do tyłu i koniecznie przykleić niewielką ilością kropelki , jeśli tego nie zrobimy po paru dniach folia się odwinie , podobny patent trzeba zastosować przy kluczyku i panelu klimatyzacji , bez kleju się nie obejdzie,
    wszystkie krawędzie a szczególnie dolną !! należy mocno naciągnąć na tył panelu , podgrzewając suszarką ,
    3. tubami na nawiewy nie należy się przejmować i podklejać ale folie trzeba wyciąć z środka zostawiając odpowiedni zapas potem montując tuby folia zostanie dociśnięta
    4. folie podgrzewamy tylko od dołu , jeśli przegrzejemy ją z frontu to straci spójność faktury szczotkowanego aluminium
    co do rozbierania, samej konsoli , nie należy się specjalnie "szczypać" z tubami nawiewu, gdyż ich konstrukcja jest pancerna, nawet jeśli łopatki sterujące kierunkiem nawiewu oderwiemy od nich bez problemu możemy je umieścić spowrotem na wcisk ,

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    To już wolę się sam pobawić jak kolega wyżej
    Kolega naprawde fajnie to okleił jednak tak jak pisałem wcześniej u mnie musiały być obklejone jeszcze kontrolery do szyb lub czekał mnie zakup nowych kontrolerów wiec stwierdziłem ze zamiast tego oklejam folią kontrolery i całe wnętrze ale jeżeli ktoś ma wystarczające zdolnosci manualne, jak widać mozna sobie okleic te płaskie elementy wykonczenia samemu bez wiekszych problemow

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Chciałbym okleić wszystkie elementy które się nadają do oklejenia folią (szczotkowanym aluminium) mam tylko problem z konsolą od skrzyni biegów, w automatycznej skrzyni ten plastik jest zamocowany jak w manualu tylko na zatrzaski? Czy trzeba zdjąć najpierw górny plastik wokół lewarka skrzyni, czy całość ciągnąć od dołu?

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Ma ktoś może oklejony środkową konsolę, kokpit folią czy też pomalowaną ale w kolorze ciemnym, w wnętrze auta jasne? Chciałbym zobaczyć jak wygląda powiedzmy konsola oklejona ciemnym kolorem folii aluminium szczotkowanego z beżowym wnętrzem
    Widziałem całe wnętrze oklejone na czarno z czarnymi fotelami i jest super, ale jednak beżowy środek....?

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał marcinq24 Zobacz post
    Ma ktoś może oklejony środkową konsolę, kokpit folią czy też pomalowaną ale w kolorze ciemnym, w wnętrze auta jasne? Chciałbym zobaczyć jak wygląda powiedzmy konsola oklejona ciemnym kolorem folii aluminium szczotkowanego z beżowym wnętrzem
    Widziałem całe wnętrze oklejone na czarno z czarnymi fotelami i jest super, ale jednak beżowy środek....?
    Widziałem kiedyś taką kombinację i mi się podobało ale wiadomo to kwestia gustu.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Sam się nad tym kiedyś zastanawiałem i dla zobrazowania sprawy taką fotkę znalazłem:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C33722387_6.jpg
Wyświetleń:	606
Rozmiar:	155.2 KB
ID:	154909  

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał marcinq24 Zobacz post
    Ja mam dokładnie taką kombinację, beżowy srodek i czarne szczotkowane aluminium na konsoli, kiery i innych elementach. Zdjecia wrzucałem w tym temacie, strona 22

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Ciemna konsola wygląda o wiele lepiej od srebrnej
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Tak, znalazłem u kogoś konsole w kolorze czarny karbon i jasną skórę
    Przyzwoicie to wygląda bo są 2 kolory wnętrza ;]
    Zamierzam kupić folie 3M DI-NOC aluminium szczotkowane ale już za 120zł (120-40cm) bo jak kupiłem za 30 zł od gościa z allegro (wym. 150-50) to nie trzyma się dobrze choć miałem dobrze odtluszczone i przygotowane podkładem no i bąbelki wychoadzą, przekłuwałem docikałem ale i tak kiepsko bo powietrze podchodzi.
    Folie oklejając starannie dociskałem kawałek po kawałku dmuchając opalarką, więc mam nadzieje że oryginał będzie lepszy.
    A wy jak oklejaliście jaką folie mieliście i w jakich kwotach, no i jakie efekty? Tzn czy odchodzi gdzie nie gdzie folia czy musieliście dodatkowo podklejać?