http://aftersales.fiat.com/ELUM/Home...&brand_code=83
Nie ma za co
Jeśli nie znajdziesz instrukcji do zwykłego radia to dla radionawigacji też będzie wyjaśnione.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Pewnie patrzysz w instrukcje samochodu, zamiast radia...
1) Radio samo sie przelacza na komunikaty drogowe (ON)
2) Ustawienia domyslne radia
3) Tryb regionalny RDSu
4) Głośność podłączonych urządzeń do AUX
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 21-11-2014 o 15:49
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Poczytaj co to jest, to chyba chodzi o TA:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic..._data_systems)
W Polsce prawie tego nie ma. Chyba wręcz zabroniono (ale nie wiem czy to nie jakiś mit). W Niemczech jest to popularne na autostradach. Działa to tak, że lokalne radio nadaje co jakiś czas komunikaty drogowe i w tym czasie nadaje specjalny sygnał. Radio w samochodzie wykrywa ten sygnał i automatycznie się przełącza na tą stację radiową, po to żebyś wiedział, że jest jakiś ważny komunikat o korkach/wypadkach.
Opcja z punktu pierwszego decyduje o tym, czy radio będzie automatycznie się przełączało na te informacje.
Kolego, RDS to informację wyświetlane w formie tekstu na wyświetlaczu radia, np. wykonawca i tytuł aktualnie lecącej w radiu piosenki.
Tryb regionalny to nic innego jak automatyczne przełączanie się radia na najmocniejszy sygnał radiowy dostępny w danym miejscu, w różnych miejscowościach dane stacje mogą nadawać na innych częstotliwościach.
TA, czyli informację drogowe działają w Polsce ale tylko na Polskim Radiu 1 i działa to tak, że np. słuchasz RMF FM to radio samo się przełączy na 1 gdzie nadają info o wypadkach, korkach itp. a po zakończeniu przełącza się znowu na RMF FM.
EXTERNAL AUDIO VOL to między innymi ustawienie głośności Blue&Me.
Ostatnio edytowane przez tomio ; 21-11-2014 o 22:53
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest