Witam od października kiedy zaczeło się robic chłodniej i wilgotno wyskakuje mi bład abs+ebs system failure .Sprawdzałem bepieczniki sa ok dodam że aku jest nowy tak że to równiez wykluczam. Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc
Witam od października kiedy zaczeło się robic chłodniej i wilgotno wyskakuje mi bład abs+ebs system failure .Sprawdzałem bepieczniki sa ok dodam że aku jest nowy tak że to równiez wykluczam. Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc
Prawdopodobnie zimne luty w body kompie do sprawdzenia. Niebawem może Ci też wyskoczyć IMMO CODE i nie odpalisz auta. Tak się najczęściej kończy sprawa związana z wilgocią. Poszukaj w forumowej wyszukiwarce na ten temat. W najlepszym wypadku coś z czujnikami ABS. Próbowałeś podpiąć pod laptopa ?
Ostatnio edytowane przez gramian ; 24-11-2014 o 09:14
U mnie też to wyskakuje jak jest zimno, ale u mnie to raczej wina słabego aku. Jak podladuje to się nie pojawia.
Też przerabiałem ten problem z wyskakującymi komunikatami od ABS-u i ASR. Przyczyną tego stanu była zaśniedziała kostka, która podłączona jest pod pompę ABS tuż za aku. I tak jak piszecie problem pojawiał się tylko przy niższych temperaturach i dużej wilgotności, ale po wyczyszczeniu problem zniknął.
ok sproboje to przeczyścić i dam znać czy nadal wyskakuje ... Dzięki za pomoc
A mi po prostu przyłapywał ręczny.
Using Tapatalk