Strona 128 z 152 PierwszyPierwszy ... 2878118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,271 do 1,280 z 1513

Temat: Prośby o oględziny aut z regionu

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    owszem , mam argumenty :
    auto nr 2 - instalacja gazowa +hak - myślisz że ktoś to montuje dla ozdoby?Auto prawdopodobnie mocno eksploatowane.Auto nr 3 - rocznik 2002 za 11 kzł . to trochę drogo , zwłaszcza że już na fotkach widać iż wcale taka idealna nie jest (np. wgniotka lewy tył nad zderzakiem ).Auto nr 4 już LukaSS wspominał że wzbudza wątpliwości wygląd przodu , do tego inst. gazowa w aucie z 2002 r - dla mnie osobiście zbyt duże ryzyko.Auto nr 5 - teoretycznie doinwestowane ale czemu w takim razie właścieciel włożył tyle kasy i sprzedaje?Do tego po czipie - dla mnie nie do przyjęcia - widziałem jak wygląda silnik podkręcany po kilku tyś km.Teoretycznie ze zdjęć najmniej można się przyczepić do pierwszego ogłoszenia ale skoro pytający jest w stanie zapłacić dwa razy tyle to szukałbym czegoś młodszego.
    To są moje argumenty i jak wspomniałem moje zdanie - każdy ma prawo do swojego.
    5 alfa jestem ja włascicielem, dlaczego sprzedaje, bo chce kupic cos droższego ( AR 159- rodzinne), to ze inwestowana to widać, choć nigdy nie zwróci Ci sie inwestycja.

owszem , mam argumenty :
    auto nr 2 - instalacja gazowa +hak - myślisz że ktoś to montuje dla ozdoby?Auto prawdopodobnie mocno eksploatowane.Auto nr 3 - rocznik 2002 za 11 kzł . to trochę drogo , zwłaszcza że już na fotkach widać iż wcale taka idealna nie jest (np. wgniotka lewy tył nad zderzakiem ).Auto nr 4 już LukaSS wspominał że wzbudza wątpliwości wygląd przodu , do tego inst. gazowa w aucie z 2002 r - dla mnie osobiście zbyt duże ryzyko.Auto nr 5 - teoretycznie doinwestowane ale czemu w takim razie właścieciel włożył tyle kasy i sprzedaje?Do tego po czipie - dla mnie nie do przyjęcia - widziałem jak wygląda silnik podkręcany po kilku tyś km.Teoretycznie ze zdjęć najmniej można się przyczepić do pierwszego ogłoszenia ale skoro pytający jest w stanie zapłacić dwa razy tyle to szukałbym czegoś młodszego.
    To są moje argumenty i jak wspomniałem moje zdanie - każdy ma prawo do swojego.
    5 alfa jestem ja włascicielem, dlaczego sprzedaje, bo chce kupic cos droższego ( AR 159- rodzinne), to ze inwestowana to widać, choć nigdy nie zwróci Ci sie inwestycja. Co do Chip- Cinsoft nie miał zastrzeżen do wtryskiwaczy itp. Więc nie widzę zadnych problemów z chipem.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Tigre - i co tam widziales w tym silniku po kilku tys km?
    Bo moze i silnik mojej bylej kreconej gt bys sprawdzil ?
    Co prawda nie po kilku a kilkudziesieciu tys km no ale moze wyjdzie co jest do roboty

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...5-ID6AnmX.html

Jak jesteś zainteresowany autem, to napisz sms, albo na olx, albo na forum opowiem Ci troszke o tym aucie. Często jestem w Bieruniu wiec masz troszkę blizej z cieszyna.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Tigre - i co tam widziales w tym silniku po kilku tys km?
    Bo moze i silnik mojej bylej kreconej gt bys sprawdzil ?
    Co prawda nie po kilku a kilkudziesieciu tys km no ale moze wyjdzie co jest do roboty
    Co widziałem? - wypalone dziury w tłokach na przykład i zapewniam cię , że jak dojdziesz do tego etapu to sam zauważysz.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Jak na razie nic sie nie dzieje
    Smiga calkiem dobrze nadal :-)
    Jeden przyklad a nawet kilka nie czyni reguly
    No ale jak ktos odrzuca na starcie autko bo "po chipie" to juz jego wybor i ma do tego prawo
    Pewnie ze nie kupilbym od jakoegos mlodego rajdowca i np na dodatek ze wszelkiego typu naklejkami tjun master ale od swiadomego uzutkownika na pewno bym rozpatrzyl
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 22-11-2014 o 14:55

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    Jak na razie nic sie nie dzieje
    Smiga calkiem dobrze nadal :-)
    Jeden przyklad a nawet kilka nie czyni reguly
    No ale jak ktos odrzuca na starcie autko bo "po chipie" to juz jego wybor i ma do tego prawo
    Pewnie ze nie kupilbym od jakoegos mlodego rajdowca i np na dodatek ze wszelkiego typu naklejkami tjun master ale od swiadomego uzutkownika na pewno bym rozpatrzyl
    Ależ oczywiście - masz zupełną rację.Każdy dobiera auto według własnych kryteriów , a ja od początku podkreślałem że to moje zdanie które nie oznacza iż wszyscy mają je przyjąć jako pewnik - jeśli dla kogoś ważniejsze są osiągi i jest gotów zaryzykować i zaakceptować mniejszy przebieg do naprawy głównej silnika ma do tego pełne prawo.To trochę jak z kobietami - fakt że jakaś osoba nie gustuje w blondynkach nie oznacza wcale że wszystkie blondynki są głupie i brzydkie

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cholera to mój silnik już nie powinien istnieć bo na chipie jest minimum 150 tyś km :/
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Cholera to mój silnik już nie powinien istnieć bo na chipie jest minimum 150 tyś km :/
    Nie wszyscy palacze umierają na raka płuc ale to wcale nie zmienia faktu , że u większości tych którzy umierają przyczyną było palenie...

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Nie wszyscy palacze umierają na raka płuc ale to wcale nie zmienia faktu , że u większości tych którzy umierają przyczyną było palenie...

E tam dopiero co pisałeś, że nie do przyjęcia podkręcone auto
    A tu teoria nie bangla... moje ma MINIMUM 150 tyś km (wcześniej też miało ale nie wiem od ilu tyś zrobiony soft)... aktualnie auto dobija 300 tyś... i bangla..., a nie powinno przecież
    A znam trochę takich aut z softem który mają kilka lat i kilkaset tyś km nabite..., a też silnik działa

Tak więc teoria lipa, widocznie te co widziałeś nie miały soft, tylko gówno zrobione
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    E tam dopiero co pisałeś, że nie do przyjęcia podkręcone auto
    A tu teoria nie bangla... moje ma MINIMUM 150 tyś km (wcześniej też miało ale nie wiem od ilu tyś zrobiony soft)... aktualnie auto dobija 300 tyś... i bangla..., a nie powinno przecież
    A znam trochę takich aut z softem który mają kilka lat i kilkaset tyś km nabite..., a też silnik działa

Tak więc teoria lipa, widocznie te co widziałeś nie miały soft, tylko gówno zrobione
    Po pierwsze pisałem że DLA MNIE nie do przyjęcia.Po drugie cała reszta Twojej wypowiedzi nie podważa wcale moich uwag zawartych w cytacie.