Napisz skąd jesteś albo zapytaj na forum regionalnym.
Napisz skąd jesteś albo zapytaj na forum regionalnym.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Na głównej jest dział Forum Alfisti, tam masz
http://www.forum.alfaholicy.org/fora_regionalne/
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jak dobrze pamiętam to kluczyk musi być wyjęty.
Mam plan zrobić aktualizację softu do wersji 12.3 i korzystanie z map RT3 na nawigacji Connect Navi+. Przeczytałem z zapartym tchem ten temat i mam 2 pytania/wątpliwości skierowane do tych, którzy robili aktualizację:
1) Czy sekwencje przycisków 3 4 5 6 9 należy użyć przed uruchomieniem flaszowania czy podczas? Bo czytałem różne relacje na forach zagranicznych. Wciskamy przyciski razem czy po kolei?
2) Mam obecnie nawigacje w wersji niemieckiej (komunikaty głosowe) a reszta napisów w angielskim. Rozumiem, że po flashu będzie j.włoski -> zmiana za pełny j. angielski za pomocą płyty "setup alfa connect nav+", która należy przeprowadzić przy włożonym kluczyku czy włączanym samochodzie?
Aktualizacja przebiegła pomyślnie, bez żadnych niespodzianek.
Po krótce:
1) zmiana wersji oprogramowania 11.4 -> 12.3
2) zmiana języka komunikatów głosowych włoski -> angielski
3) uruchomienie nawigacji z mapą Navteq RT3 Europa Wschodnia (w tym Polska) 2014/2015
Wszystkie zapisane wcześniej ustawienia w nawigacji pozostały bez zmian (stacje radiowe, ustawienia samochodu, godzina itp). Jakby ktoś potrzebował pomocy to śmiało pisać.
Witam!
Dopiero co kupiłem Alfę 159 mam fabryczną navi ale nie posiadam płyt.
Czy może mi ktoś podesłać na maila arkadiusz.ksiezki@gmail.com Flesza obraz płyty setup i aktualne mapy polski. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Arek
Nabyłem piękną 159
poproszę jak kolega o aktualizację 12.3 i setup cd
jksiezak@wp.pl
wielkie dzięki
jest w tym temacie, wystarczy przeczytac wczesniejsze posty :p