Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 188

Temat: Fotelik dla dziecka

Użytkownik Rowerzysta Avatar runforestrun
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 16V @ 186 KM 416 Nm

Domyślnie

Też zastanawiałem się nad tymi fotelikami, niestety nie ma żadnych testów, a jedna osoba obeznana w temacie mi lekko odradzała. Wolałem pewniaka więc dalej się nie zagłębiałem.
    Ale jeśli ktoś chce to polecam popytać w komentarzach na tych stronach:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/
    http://foteliki-pod-lupa.pl/
    Są to prawdziwi fachowcy i na pewno znają testy "z życia" tych fotelików. Jeśli oni nie mają uwag to można brać w ciemno.
    Bez pytania kogoś kto zna się na rzeczy i przy braku testów raczej bym nie brał.
    Ku przestrodze, te foteliki też mają wszystkie niezbędne homologacje:
    https://www.youtube.com/watch?v=rDS1M4tBrBU

Użytkownik Maniak resoraków Avatar CzechoPost
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDM 2010r

Domyślnie

Kilka lat temu kupiłem fotelik firmy CARETERO, który miał wszystkie certyfikaty potrzebne do dopuszczenia na rynek. Drugi raz bym nigdy czegoś takiego nie kupił wyprodukowanego w Chinach. Skorupę tego fotelika można było w rękach zmiażdżyć a co dopiero musiało się dziać z tym fotelem w czasie wypadku.
    Całe szczęście, że nie musiałem tego testować na własnych dzieciach.
    Długo zagłębiałem się w temat fotelików, ale jak zobaczyłem AVIONAUT jak to jest wykonane, to nie trzeba było mnie długo przekonywać.
    Przestrzegam przed zakupami przez internet. Trzeba fotel zobaczyć na żywo, najlepiej zapiąć w samochodzie i włożyć dzieciaka na próbę.

Nie wiem czy mogę ale wrzucę link do strony producenta:
    http://www.avionaut.com/pl/oavionaut.php
    Ostatnio edytowane przez CzechoPost ; 30-11-2014 o 15:51

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Fiat Croma 2007 1.9jtdm

Domyślnie

Ja z kolei polecam kupno przez internet ale tylko z pewnego zrodla.. Roznice w cenie mozna przeznaczyc na lepsza tapicerke. Kupilem do Cromy Romer Safefix z nozka i TT. Jedne z najbezpieczniejszych fotelikow, w dodatku pasowal do tylnej kanapy i przedniego fotela.. Wykonanie w Romer jest bdb ale gorna polka to nie jest. Gorna polka jesli chodzi o material i wykonanie to Peg Perego.

Wysłane z mojego Grand X In

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Koledzy w ostatnim numerze tygodnika MOTOR są testy fotelików w cenach do 190,00 zł i niestety wyniki nie są pozytywne.
    Polecam lekturę osobom które wożą swoje skarby - na bezpieczeństwie dzieci chyba nie wolno oszczędzać !!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał pneumat Zobacz post

Koledzy w ostatnim numerze tygodnika MOTOR są testy fotelików w cenach do 190,00 zł i niestety wyniki nie są pozytywne.
    Polecam lekturę osobom które wożą swoje skarby - na bezpieczeństwie dzieci chyba nie wolno oszczędzać !!
    Nikt tutaj nie mówi o foteliku za 200zł. Zakup fotelika w tej cenie to moim zdaniem zakup "na sztukę". Myślę, że nie warto kupować niczego poniżej 500zł
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Nikt tutaj nie mówi o foteliku za 200zł. Zakup fotelika w tej cenie to moim zdaniem zakup "na sztukę". Myślę, że nie warto kupować niczego poniżej 500zł
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Popieram !!!

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał pneumat Zobacz post
    Dokładnie, jak widzę fury za 200k+ z fotelikami z Allegro za 180 zł to się nóż w kieszeni otwiera.
    Ostatnio byłem w Smyku megastore i chciałem kupić Trifixa. Sklep większy od Lidla, zabawki nawet po kilka tysi, a foteliki co najwyżej ze średniej póki (kilka modeli) reszta badziew.
    Spytałem się o Trifixa (nigdy nie było) i pogadałem sobie z 2 paniami z obsługi (bardzo sympatycznymi). Nie wysyłają im dobrych fotelików bo leża i nikt ich nie kupuje. Żeby było śmieszniej cenowo niewiele drożej niż internet, część nawet taniej. Ale większość osób traktuje fotelik jako zbędny wymóg i kupują produkty fotelikopodobne, żeby tylko mandatu nie dostać. Naoglądałem się różnych filmików, przeczytałem opisy kilku wypadków i zdjęć fotelików po wypadku. I powiem Wam, że na tym tak jak na oponach przesadnie oszczędzać nie można.

Ps. Peg Perego wcale nie są fotelikami z wysokiej półki. To zdecydowanie średnia półka, nawet średnia-niższa. Zobacz np. Cybex Sirona - to jest wyższa półka. Po wprowadzeniu standardu I-size zostanie prawdopodobnie najbezpieczniejszym fotelikiem, teraz ma "tylko" 4 gwiazdki. Ma być przetestowany przez szwedzki Test Plus i wtedy będzie wszystko wiadomo.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

A miał ktoś z Was do czynienia właśnie z fotelikami typu Cybex Sirona montowanych tyłem do kierunku jazdy z grupy 9-25 kg? Bo mój smyk póki co ma głowę równo z górną płaszczyzną "nosidełka" a do jazdy przodem raz, że się nie kwalifikuje, dwa, że jazda w tej pozycji nawet po osiągnięciu odpowiedniego wieku i wagi wydaje mi się po prostu bezpieczniejsza.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał łuk4sz Zobacz post
    A miał ktoś z Was do czynienia właśnie z fotelikami typu Cybex Sirona montowanych tyłem do kierunku jazdy z grupy 9-25 kg? Bo mój smyk póki co ma głowę równo z górną płaszczyzną "nosidełka" a do jazdy przodem raz, że się nie kwalifikuje, dwa, że jazda w tej pozycji nawet po osiągnięciu odpowiedniego wieku i wagi wydaje mi się po prostu bezpieczniejsza.
    Z RWF w tej kategorii masz Britax Max Way, wiele osób podkreśla, że to bardzo dobry fotelik, a noty ma zaniżone przez złe zamontowanie go przez ADAC. Z tego co wiem przeszedł pozytywnie Test Plus, a to dużo lepiej niż wszystkie ADAC-i i OEAMTC-i razem wzięte.
    Albo BeSafe iZi PLUS.

Edit:
    Tu masz nieco o "teście" tego fotelika przez ADAC:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...c-2013_24.html
    Też się nad nim zastanawiałem, jedyne co może być minusem to podobno dość skomplikowany montaż.
    Ostatnio edytowane przez runforestrun ; 30-11-2014 o 18:55

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał runforestrun Zobacz post
    Z RWF w tej kategorii masz Britax Max Way, wiele osób podkreśla, że to bardzo dobry fotelik, a noty ma zaniżone przez złe zamontowanie go przez ADAC. Z tego co wiem przeszedł pozytywnie Test Plus, a to dużo lepiej niż wszystkie ADAC-i i OEAMTC-i razem wzięte.
    Albo BeSafe iZi PLUS.

Edit:
    Tu masz nieco o "teście" tego fotelika przez ADAC:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...c-2013_24.html
    Też się nad nim zastanawiałem, jedyne co może być minusem to podobno dość skomplikowany montaż.
    Jesli kros zamontuje poprawnie tego besafe w 9 to staqiam browara. Mnie sie nie udalo.