B4 to zamiennik seryjnego amortyzatora. B6 jest amortyzatorem utwardzonym, a B8 to B6 dla krótkich sprężyn. Jest jeszcze coś takiego jak B12 Pro-Kit, czyli B8 + Eibach Pro-Kit, albo gwinty B14 i B16.
B4 to zamiennik seryjnego amortyzatora. B6 jest amortyzatorem utwardzonym, a B8 to B6 dla krótkich sprężyn. Jest jeszcze coś takiego jak B12 Pro-Kit, czyli B8 + Eibach Pro-Kit, albo gwinty B14 i B16.
Moja 147 ma założone same sprężyny Novitec -45mm na oponie 215/45/R17 i fajnie wyglada.. dużo twardziejsze auto jest
Po
Przed :
![]()
Również poprosiłbym o poradę, chciałbym obniżyć 147'mke, sprężyny -40 lub -45 lecz boje się, że będą obcierać felga 18" opona 225/40.
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
ciężko z tymi napisami, ale co do ET jestem pewien i jest 33, tu nie jestem pewien ale prawdopodobnie 8Jx18. Strasznie słabo znak wybity.
W 147 opona 225/40/18 będzie robić problemy bez względu na ETjest to duży "walec" jakby nie było..
W każdym razie możesz obniżyć -30mm (zestaw eibach pro-kit obniża -30 przód i -40 tył - żeby auto stało równo) ale będzie obcierać z tyłu.. niestety.. ratunkiem jest opona 215/40/18.. albo jeszcze węższa lub węższa felga..
@gizmo1988
zestaw springów noviteca obniża również -30 przód i -40 tył jak eibach.. i to widać po fotkach .. -45mm byłoby niżej wiem z doświadczenia![]()
dziękuję za tak dokładną odpowiedź. Niestety śmigałem właśnie na oponie 215/30 i jestem rozczarowany tą szerokością, latałem po ulicy jak żyd w pustym sklepie i raczej do tej szerokości już nie wrócę. Szczerze to teraz jestem zniesmaczony, i teraz nie wiem co zrobić.. A jak będzie to wyglądać przy szerokości felgi 7" i przy oponach 225/40?
zainwestuj w DOBRE opony to nie będziesz latał jak żydnawet na 205
![]()
opony to uniroyal w bdb stanie i rzucało strasznie.. raczej będę szukał rozwiązania w zmianie felg na węższe i mniejsze. Tak jak pisał kolega WHEELER obniżone będzie przód -30 tył - 40 i chciałbym uniknąć jakichkolwiek otarć.
czyli tylko Ty masz taki problem![]()
inni nie latają jak żyd po sklepie.![]()