Może po prostu demontaż oparcia?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Z tego co pamiętam to gdy ostatnio bawiłem się w demontaż kanapy (ale było to trochę dawno) widziałem śruby od strony kabiny. Tyle że mam składane oparcia.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
U mnie linka do awaryjnego otwierania klapy bagażnika jest pod siedziskiem kanapy od str. kierowcy (str. lewa) i jest ona tam w jakiś sposób zamocowana tak, żeby był do niej dostęp nawet bez demontażu siedziska czy oparcia, jeśli nie zlokalizujesz to jutro zrobię Ci foto jak wygląda.
U mnie np. tej linki nie ma. Demontowałem kiedyś kanapę w celu jej odnalezienia. Również będę wdzięczny za foto, może nie w tym miejscu szukałem![]()
Wg instrukcji każda berlina ma awaryjną linkę do otwierania bagażnika. Wg instrukcji jest ona POD poduszką lewego pasażera. Na rysunku jest pod, a nie z boku. I jest jeszcze adnotacja: "po użyciu umieścić uchwyt ponownie pod poduszką" <-- to może sugerować, że jest schowana jeszcze przez operatora w fabryce.
Ale... ja mam przedliftową belinę.
EDIT: w poliftowej instrukcji również jest informacja o awaryjnym otwieraniu bagażnika z linki (tylko dla berliny).
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 05-12-2014 o 15:02
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Linka jest a i siedzenia mam składane - polift
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Panowie dzieki za pomoc. Jakims cudem predzej przeoczylem linke, ktora teraz znalazlem. Zamek jakos dziwnie sie zacial, popchalem go kluczem i juz dziala wszystko. Jeszcze raz dzieki wszystkim za pomoc