Witam! czy testował któryś z kolegów może taki wynalazek ? może niekoniecznie ten producent ale czy wogóle ktoś się z tym spotkał ? jestem sceptycznie nastawiony ale tak samo było z hidami. http://allegro.pl/nowosc-h7-led-phil...855354037.html
Witam! czy testował któryś z kolegów może taki wynalazek ? może niekoniecznie ten producent ale czy wogóle ktoś się z tym spotkał ? jestem sceptycznie nastawiony ale tak samo było z hidami. http://allegro.pl/nowosc-h7-led-phil...855354037.html
Również jestem ciekawy. Cena nieco powala.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
W temacie o HIDach albo H7 przewinął się wątek takiego wynalazku. Wszystko fajne tylko brakuje homologacji.
Na youtube można znaleźć porównania ze zwykłymi H7 - generalnie szkoda pieniędzy.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Szkoda czasu nawet na szukanie tego wątku o tym wynalazku. Kupa i tyle.
Pozdrawiam.
- Rafał
podobno jako tako to już świeci, ale jest tak samo legalne jak HID-y, a z powodu przegrzewania się pada o wiele szybciej. Podobno temp. > 85*C jest dla diody zabójcza i retrofitu nie ma sensu niestety w ogóle brać pod uwagę.
Tak i to hasło: NAJNIŻSZY NA ŚWIECIE POBÓR PRĄDU - tylko 35W / reflektor!,
Szkoda, że prąd to nie waty i moje ksenony oryginał są tej samej mocy.
No... raz, że ściema bo każdy nawet zestaw HID "wciąga" 35W, to jeszcze rzeczywiście poboru prądu nie mierzy się w Watach![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
No i jeszcze problem chłodzenia bo kubatura lampy nie duża jest wentylator który będzie mieszać wszelki kurz znajdujący wie w lampie po kloszach, soczewkach i odbłyśnikach, wiec wiadomo będzie po kilku miesiącach a rozszczelnienie lampy i zrobienie dziury na chłodzenie to już kompletnie było by głupie.
Ten wentylator jest całkiem bez sensu, bo zamknięty klosz i tak teoretycznie jest szczelny... więc sobie ten wentylatorek mieli i mieli, a lampa sie cały czas nagrzewa...
W gorący dzień blacha i wszystko pod nią rozgrzewa się do naprawdę sporych temperatur... plus to co taki wrażliwy na ciepło LED wyprodukuje to może się okazać, że owszem ładnie świeci, ale nie długo :/
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond