Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
To chyba, że tak![]()
Jak założysz 215.55 to zapodaj foto. Bo też myślałem o takim balonie ale on jest jeszcze wyższy jak 225.50 i ciekaw jestem jak to będzie wyglądać...
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Przepraszam za jakość zdjęć, ale na razie mam do dyspozycji wyłącznie telefon, który też nie robi zdjęć najwyższych lotów. Wiem, że Alfa nie umyta ale chciałem zrobić zdjęcia póki jeszcze było jasno
. Założone dzisiaj 215/55 R17. Nadkole na pewno się bardziej wypełniło, ale w gabarytach auta ta opona się gubi i nie wygląda jak jakiś gigantyczny balon. Co do samej jazdy to na razie wracając do domu zrobiłem 100km i dla mnie bajka. Auto troszkę wyżej co zauważyłem przede wszystkim przy parkowaniu pod blokiem gdzie często moje serce krwawi przy podjeżdżaniu pod krawężnik. Zawsze zahaczałem spodem zderzaka, teraz podjechałem i nic nie było słychać. Na razie nie chcę się wypowiadać jakoś obszernie, ale dla mnie auto prowadziło się stabilnie, bez żadnych problemów. Opony to Nokian WR G2 215/55 R17 98V XL co prawda używki, ale na 2 sezony starczą, a chciałem sprawdzić jak auto będzie się zachowywać przy tym rozmiarze. Dzisiaj przetestowana jazda wyłącznie w deszczu, ale auto zachowywało się naprawdę super, dobre trzymanie w zakrętach i naprawdę zadziwiająco krótka droga hamowania. Porównanie mam wyłącznie do moich starych opon letnich, które były naprawdę kiepskie, twarda guma i jechało się średnio. Teraz wszystko w porządku.
FOTY:
alfa 1.jpgalfa 2.jpg
Faktycznie nie wygląda to na za duże koło do alfya te nokiany Nie mają czasem oznaczenia "całorocznych" opon?...
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
Z tego co przeczytałem w opisie "Nokian WR G2 to opona stworzona z myślą o specyficznych zimowych warunkach panujących w Europie Środkowej. Gwałtowne zmiany temperatur, opady śniegu, gradu czy deszczu - naukowcy z firmy Nokian wzięli to wszystko pod uwagę." Testowali daleko za kołem podbiegunowym więc chyba chcieli zrobić zimówki.
bo dziwi mnie tylko napis na tych oponach... "all weather"
ale bieżnik zimowy![]()
Wyglądają całkiem w porządku, obniżone masz auto?