w moim przypadku również "samo się nie wywija"![]()
w moim przypadku również "samo się nie wywija"![]()
U mnie również czegoś takiego nie ma.
Wiec jednak jest coś na rzeczy ze takie akcje się dzieją
Możliwe, tyle że sam fakt wystawania tej wykładziny nie świadczy o jakiejś wadzie. Wystarczy zapchać z powrotem. A z jakiej przyczyny ta wykładzina w konkretnym egzemplarzu wystaje, to jest inna sprawa.
Trudno ja pojadę oglądać jakiś model to zobaczę z bliska czy to niechlujstwo tylko właściciela czy coś jest tam urwane .... Bo tak to na niektórych fotach wygląda . Pryszcz ale jednak . Oki Temat niby rozwiązany teraz muszę ogarnąć jeszcze czy 120 czy 150 1.9jtdm . Nie o moc tu chodzi tylko o awaryjność bo jak widzę to tez każdy swoje chwali .. Ale to juz pewnie było przerabian więc trzeba poszukać na forum
Kiedyś w wątku o pomocy przy zakupie 159 też zwróciłem na to uwagę i ze 3 osoby napisały że u nich "samo się odwinęło" i że nie musi to świadczyć o tym, że coś było kombinowane z kokpitem czy wykładziną. Tak więc pozostaje badanie "na żywca" :-)
120 to jest zdecydowanie za mało, 150 to też za mało ale już lepiej.
Miałem okazję testować wersje 120 konną - lipa i to spora.
Moim zdaniem moc i moment są w 159 takimi parametrami, których zawsze po chwili jazdy nią będzie za mało :-)
Ja bym Ci radził rozejrzeć się za 2.4
To jest po prostu inna bajka.
150 spokojnie wystarczy do sprawnego poruszania się, aczkolwiek nie jest to demon prędkości. 120 może być trochę mało, jechałem autem z tym silnikiem i jak na wtedy wydawało mi się że tragedii nie ma, ale po jakimś czasie tej mocy pewnie braknie.
Ja jak szukałem 159 dla siebie to brałem pod uwagę zarówno 8v i 16v. I tak założyłem że jak kupię 16v to możliwe że trzeba będzie zrobić porządek z EGR + klapki, a jak kupię 8v to te pieniądze pójdą na chip.
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r