Witam.
Mam problem z tylną, lewą szybą. Skomplikowane to dość więc w punktach opiszę:
1. Naciskam przycisk i szyba opuszcza się tyle ile ten przycisk trzymam. Wszystko ok. Niezależnie czy używam przycisku na drzwiach kierowcy, czy na drzwiach pasażera.
2. Naciskam jeszcze raz przycisk np. chcę szybę podnieść, a ona wtedy opada na sam dół, ale jakby w ramach pracy. Ja podciągam przycisk, żeby szyba poszła do góry, a ona idzie w dół, do maksymalnego dolnego położenia. Podczas tego słychać pracę silnika/podnośnika szyby.
3. Żeby szybę znowu podniść trzeba naciskać (podciągać) przycisk, że chce się ją podnieść, ale... przez pierwsze kilka jego użyć nie dzieje się nic poza dźwiękiem z okolic szyby. Po jednorazowym wciśnięciu i przytrzymaniu przycisku, dźwięk trwa może niecałą sekundę. Później cisza. A w tym czasie szyba ani drgnie.
4. Po kilku takich wciśnięcach przycisku jak opisałem powyżej, szyba w końcu zaczyna się podnosić. Ale nie od razu cała do góry. Na ratyJedno użycie i przytrzymanie przycisku = ok 4cm podniesienia szyby. Wtedy przycisku trzeba puścić i podciągnąć znowu. I tak kilka razy, aż szyba dojdzie do samej góry.
Przerabiał już ktoś coś podobnego?