Na 99% będzie TRW. Kosztuje trochę ponad 600zł. Gdzie tu 1.5tys widzisz? Drugą stronę chyba nie ma sensu zmieniać (?)
Na 99% będzie TRW. Kosztuje trochę ponad 600zł. Gdzie tu 1.5tys widzisz? Drugą stronę chyba nie ma sensu zmieniać (?)
Ja też ostatnio rozglądałem się za tym samym elementem. I faktycznie są TRW za około 600 i są też takie za blisko 1000 zł ( Intercars). Dolicz wymianę i zbieżność i wyjdzie coś około 1.5 tysiączka. Oczywiście wszystko zależy od tego gdzie to robisz, czy sam czy nie, itd. Czy jest jakaś różnica między wahaczami w tych dwóch różnych cenach? Podejrzewam że tak.
Oczywiście różnica jest....jak widać w tym ze intercars duzo chce zarobićbo jak można dostać prawie 40% zniżki u nich na części to wtedy wychodzi 600 zl.tak jak kolega pisze.Wiec różnica jest zadna! I nie dajcie sie wrabiac w takie opowieci ze jak droższy to napewno jest lepszy a tylko cennik sie różni w każdym sklepie...a jeszcze wymiana to juz napewno czarna magia ze tylko kilka warsztatów umie to zrobic
bo to alfa i policzyć podwójnie trzeba
tez tak kiedys myslalem..ale mi szybko przeszło jak pomagalem trochę w remoncie silnika mojej po klapkach co zrobily zamieszanie
i wymianie zawieszenia w poprzedniej 156 jak i 159.A nie jestem mechanikiem tylko interesuje sie troszke tym.Wiec koledzy to jest tylko auto jak kazde inne a nie wahadlowiec NASA. .....oczywiście konstrukcyjnie... a ze Alfe kochamy sercem i to sie liczy
i nie patrzymy na koszty
Wystukano na Commodore c64