Strona 117 z 175 PierwszyPierwszy ... 1767107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,161 do 1,170 z 1746

Temat: Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Dokładnie lukas trafiles w 10 . Mam podobne odczucia.
    Pobawilem się googlem wpisując słowa archoil i nick kolegi i sporo postow się pokazało w ktorych ewidentnie promuje te produkty
    Jak widać powoli klienci się pojawiają.
    wysłane z WC
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 26-12-2014 o 00:22
    [C

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 2010

Domyślnie

Niczym nie handluję ;-) a polecam tylko to czego używam w swoich autach prywatnych (Julka a wcześniej Subaru) i firmowych (Toyoty) - zwłaszcza kiedy używam zgodnie z przeznaczeniem i działa OK ;-)
    Zgadza się - nigdzie nikomu nie polecam stosowania niczego niezgodnie z przeznaczeniem i przestrzegam przed tym aby Forumowicze wiedzieli, że można osiągnąć lepsze efekty bezpiecznie a często także taniej.
    Co do firmy zgadza się - obecnie Archoil bo lepszy i tańszy od BG Products które stosowałem przez lata. Jak znajdę coś ciekawszego / lepszego to pewnie się tym podzielę ;-)
    Serdecznie pozdrawiam,
    PW znów dostępne ale najlepiej: wlyszkow@vp.pl
    ANALIZY OLEJU

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Ma ktoś dane ile TBN mają oleje 2T firmy Eni (Agip)? Dokładnie chodzi mi o Moto 2T i Scooter 2T? Nie mogę nigdzie znaleźć. Któryś z nich zaleję albo Gulfa Syntrac 2T.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 8v 2002

Domyślnie

Czyli tak podsumowując jaki olej zaleca się lać po tych 116 stronach tematu, w jakich proporcjach i jak na taki olej reaguje ON podczas mrozów.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał Cin Zobacz post
    Czyli tak podsumowując jaki olej zaleca się lać po tych 116 stronach tematu, w jakich proporcjach i jak na taki olej reaguje ON podczas mrozów.
    I naprawdę przez te 117 stron nie doczytałeś tych informacji ?
    Czy z lenistwa chcesz aby ci je podano na tacy ?
    Ręce opadają...
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Przeczytałem jakaś tam ilość stron, chociaż szczerze nie jestem w stanie znaleźć odpowiedzi na te 3 pytania w miarę szybko. Nie chodzi tutaj o lenistwo,szkoda mi życia na szukanie w tylu stronach, pytam tutaj osoby które to stosują i są w stanie odpisać bez szukania wcześniej.

Znasz odpowiedź, odpowiedz z praktyki, jeżeli nie znasz, w wolnych chwilach będę szukał dalej :-) (chociaż wole np. pobawić się z dzieciakiem jak wertować forum strona po stronie :-))

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

I przez takie wpisy niedługo dobijemy do 200 stron. A wystarczy przeglądnąć początek...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

OK, spoko! Nie musicie odpowiadać w taki sposób. Zapytałem o konkrety, jak chcecie mnie zgnoić i odjąć z życia jakieś dwie godziny to spoko! Nikt nie ma do powiedzenia konkretów, tylko temat znajdź sobie. Spoko,rozumiem. Tylko,że stron trochę jest i dlatego zdaje sobie sprawę,że zajmie czasu szukanie odpowiedzi KONKRETNYCH. Myślałem,że po to mamy forum,żeby sobie pomagać,informować :-) Jak was uraziłem do tego stopnia,że zamiast odpowiedzieć (jeżeli się wie) na te pytania wolicie odpisać "przeglądaj se sam" to przepraszam.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Nikt się nie obraża i nikt Cię nie ma zamiaru gnoić. Ale sam zobacz, że przez takie wpisy temat dawno odbiegł od konkretów.
    Jakbym był moderatorem, to bym wypierdzielił ze 110 stron do kosza.
    Konkrety masz na początku. Wypisane jakie oleje kupić (orlen 2T?) i jakie ilości wlać.

Wiem, że 117 stron przeraża, ale nie jesteś pierwszy, który zamiast przeczytać, pisze kolejne strony. Dlatego powstała "moda na sukces" w dolewkach oleju 2T do silników JTD

Ps. Wszystkiego dobrego w nowym roku Mniej kopcenia i równiejszej pracy diesla...

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

szkoda mi życia na szukanie w tylu stronach
    Zapytałem o konkrety, jak chcecie mnie zgnoić i odjąć z życia jakieś dwie godziny to spoko!
    Dla czego od razu gnoić. Tutaj ludzie też tracili czas na szukanie informacji, przeprowadzanie testów aby do końca wyjaśnić zagadnienie. Nikt im za to anie nie płaci ani nawet nie ściska ręki. Robią to charytatywnie dla innych osób. Więc tego typu święte oburzenie, że ktoś ci nie podał informacji na tacy jest po prostu nie moralne. A jeszcze bardziej to w jaki sposób to tłumaczysz wyraża brak szacunku dla osób, które włożyły w to swój czas i wiedzę.

W sumie... może powinniśmy przeanalizować temat jeszcze raz i całe sedno sprawy ująć z jasną, zwięzłą i zrozumiałą tabelkę z dużą czcionką ? To co panowie i panie ? Może poświęcimy parę swoich dni, wolne chwile aby nie narażać się na ironiczne przeprosiny z fochem ?

I to by było na tyle w kwestii OT.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF