Wiem,że we Wrocku tanio robią. Tylko gdzie wszędzie gdzie dzwoniłem to regeneracja trwała min.2-3 dni.
Wiem,że we Wrocku tanio robią. Tylko gdzie wszędzie gdzie dzwoniłem to regeneracja trwała min.2-3 dni.
Wiem. Tam gdzie ja oddałem teraz mi nawet powiedzieli że ze względu na awarię to z początkiem stycznie dopiero się za to zabiorą..... Poza tym wydaje mi się że parę lat temu nikt tego nie robił, w sensie nie było to popularne. Teraz wszędzie można o tym wyczytać, w czasopismach nawet o tym piszą i ludzie zaczynają to robić. Dlatego czas się wydłuża, chętnych przybywa a ceny rosną.
Dziś postanowiłem wziąść się za lampy. Jak dla mnie efekt bardziej niż zadowalający. Robione w 1h dwie lampy. Warto było.
wysłane z nokii 6310i
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
To w 156 też jest poliwęglan?
To fajnie. Znacznie lepiej zadbać o poliwęglan. Ja wczoraj skończyłem szlifowanie i polerowanie swoich szklanych. Jednym słowem rzeźnia. Żeby zedrzeć te 0.5-1 mm hartowanego szkła to trzeba nieźle się umordować. Nie polecam nikomu tej roboty ale zmęczyłem to. Efekt jest druzgoczący. Słowem nówki sztuki.
Do szlifowania szkła tego rodzaju są specjalne krążki. Potem tlenek ceru i jazda. Tak czy siak niezbyt fajne zajęcie.
Tak, wiem. Nawet zrobiłem sobie stanowisko do szlifowania z chłodzeniem wodą. Tak rzeby to maksymalnie szybko szło. A i tak sumarycznie to kilkanaście godzin zeszło na obie lampy.... Oj nie prędko to powtórzę![]()
A czym potem zabezpieczyc poliweglan po takiej polerce? Wiem ze Megs ma w swojej ofercie taki srodek ale moze polecicie cos lepszego?