problem spalania kiedy się pojawił ,czy auto ma fabrycznego boxa czy ktoś robił coś na własną rękę
problem spalania kiedy się pojawił ,czy auto ma fabrycznego boxa czy ktoś robił coś na własną rękę
Ja posiadam auto od miesiąca , poprzednim użytkownikiem przez 4 lata była moja siostra , tankowała miesięcznie za 100 zł i nie zastanawiała się nad spalaniem , jeździła bardzo mało więc jednoznacznie nie da się określić czy ten problem pojawił się ostatnio czy trwa dłuższy czas. Silnik w/g numeru vin to 115 km jak i pokrywa i położenie wlewu oleju sugeruję na 8v. Jednak moc w dowodzie to 103 kw i auto rzeczywiście jeździ jakby miało więcej niż 115 km. Więc niestety nie potrafię odpowiedzieć na te pytania. Co radzicie ? W ogóle jaki miało by sens wbijanie w dowód większej mocy? Bo jeżeli korek jest po lewej stronie to na pewno to będzie 8v ?
Ostatnio edytowane przez dawidkarim ; 29-12-2014 o 21:27
Na moje oko z logów wszystko wychodzi bardzo cacy, w dowodzie wbite 103 pewnie przez jakąś pomyłkę bo to że masz zwiększoną moc nic Ci nie da i nie wstukają Ci więcej kw. A masz pewność że było dłubane przy nim? czy to tylko odczucie że lepiej się zbiera? może tak tylko Ci się zdawać bo z logów wychodzi że wszystko jest sprawne i faktycznie ma te 115 koni. Może nie puszcza Ci bąka czarnego dymu jak deptasz ale no jeszcze co mi do głowy przychodzi to sprawdzić wtryskiwacze na teście przelewowym. Może jak masz kata jeszcze temu nie puszcza zauważalnych kłębków czarnego dymu. Tak jak tam wcześniej pisałem mam dłubniętego 2.0 tdi 140@180 i spalanie jak się postaram jest jeszcze mniejsze niż na serii także albo ktoś coś zrobił nieudolnie o ile zrobił.
Ostatnio edytowane przez tomaszek91 ; 30-12-2014 o 11:32
wstuka jeśli to fabryczny box ,na który są kwity. Mam taki w marei. Dlatego pytam. Może podrzuć te logi komuś kto grzebie przy mapach bo tak wzrost doładowania i masy powietrza już przy 2000 obr. wygląda zastanawiająco dla mnie.