albo podciekało z nagrzewnicy i ktoś uszczelniacza dowali do płynu... no i efekt jest...całkowite uszczelnienie nagrzewnicy![]()
albo podciekało z nagrzewnicy i ktoś uszczelniacza dowali do płynu... no i efekt jest...całkowite uszczelnienie nagrzewnicy![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Ale kolega ma automat. Więc z dwojga złego (zalanie sterownika albo zimno), lepiej jak ma zimno![]()
ale dziwne jest to że powyżej 3st coś tam dmucha jednak ciepło.
A co do spryskiwacza to powinna być osobna pompka do szyby a osobna do lamp.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
po nowym roku wleje nowy plyn i teraz na co zwrocic uwage?
- jaki plyn
- ilosc jego ile sie wyleje
- jak nagrzewnica zapchana tym uszczelniaczem to jak sie o tym dowiem, etc
zimno zimnem ale jak sie dalej jedzie to w czapce i szaliku......
ja bede dopiero w nowym roku wie zycze szczesliwego nowego roku wszystkim i aby alfy sie nigdy nie psuły![]()
Miałem u siebie podobny przypadek i winą okazało się zbyt niski poziom płynu chłodniczego.Też dopiero po przejechaniu na wysokich obrotach zaczęło grzać.Wcześniej,mimo 90 st zimno leciało.Dolałem płynu i problem się rozwiązał.
moze jest mało płynu i sie cos zapowietrzyło. bardzo wątpie zeby zapchało nagrzewnice na tyle zeby nawet letnim powietrzem nie dmuchało przy 90 stopniach. albo cos z obegiem płynu, albo z climatronikem cos sie dzieje złego.
Ja obstawiam zapowietrzenie lub pompe. Mialem podobnie tylko ze padl termostat i pompa. Jak masz sprawny termostat to woda goraca w malym stopniu sie schlodzi po otwarciu. Sprawdz czy jest obieg na zbiorniczku. Jak sika z wezyka przelewowego pompa dziala. Sprawdz ilosc plynu i odpowietrz uklad. Ostatnim elementem bedzie nagrzewnica.
Co do spryskow. Sprawdz czy nie zasniedzialy styki na pompce od szyb. Sa dwie jak koledzy pisali.
Ostatnio edytowane przez ciecieszek ; 01-01-2015 o 02:05
Jeśli chodzi o spryskiwacze, to dobierz się do spryskiwaczy i sprawdź czy nie są przypchane, lub przedmuchaj je jakąś sprężarką![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Podłączę się pod temat i podpytam: Alfa 166 2.5 v6, jak dokładnie działa mały i duży obieg ? Jak szybko nagrzewa się auto?
mam wrażenie, że moja bella poniżej 0 nagrzewa się zdecydowanie za wolno, w trasie temp nie przekracza 65 stopni, w mieście prawie nigdy nie podnosi się ze skali. Termostat do sprawdzenia, czy też tak macie ?