Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Montaż Cb i parę innych rzeczy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170

Domyślnie Montaż Cb i parę innych rzeczy

Witam,
    Jest to mój pierwszy post na forum, pisze z tabletu wiec wybaczcie błędy, literówki. Posiadam Giuliette z listopada 2010 roku. Otrzymałem ostatnio Cb radio do Alfy, chciałbym je zamontować, tylko nie wiem jeszcze w którym miejscu, tak by było w miarę niewidoczne i nie przeszkadzało pasażerowi. Czy moglibyście mi powiedzieć gdzie można zamontować Cb? I gdzie macie je zamontowane u siebie?
    Mam również problem z zacinajaca sie klapka wlewu paliwa. Wygląda to w ten sposób że nie można jej otworzyć, jest tak jakby zasysana do środka, i po jej naciśnięciu nie chce odskoczyc. Wtedy muszę sie posłużyć kartą kredytową / paliwowa - stara oczywiście. Pod wlewem jest jedna śruba, u mnie jest już trochę zardzewiala.. Jak to u was wygląda?
    Kolejnym problemem jest zamykanie maski. Gdy ją otworzę, nie da sie jej zamknąć.. Musze jeszcze raz pociągnąć za dźwignię otwierania maski.. Ktoś z was też ma taki problem?
    Nie są to jakies ważne usterki, ale trochę denerwujące.. Na całe szczęście maskę otwieram tylko gdy nalewam płynu do spryskiwaczy. Poza tym auto sie nie psuje, jedynie drobnostki powstałe po wizycie w Aso Lubin - nie polecam, okazało się po wizycie na 4 przeglądzie w Adf we Wrocławiu, że nie wymieniano u mnie filtrów.. Do tego w lubinie pogubili gumy zasłaniające ksenony od środka maski, i parę innych rzeczy. W Adf wymieniano mi również wybierak skrzyni biegów oraz świece zapłonowe. Podobno wybierak przepuszczal olej ze skrzyni.
    Oczywiście Alfa reaguje na zimę - przez pierwsze 10 minut jazdy po nocnym postoju przed domem julka odzywa sie prawie z każdej strony, głównie zawieszenie, ale również fotel kierowcy i cos koło prawego lusterka. U was też coś się dzieje zimą?
    Mam jeszcze jedno pytanie, czy ekojazda daje się we znaki Alfie? Czy części ulegają szybszemu zużyciu?
    Ostatnio edytowane przez Filip0 ; 02-01-2015 o 14:10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Filip0 Zobacz post
    Witam,
    Jest to mój pierwszy post na forum, pisze z tabletu wiec wybaczcie błędy, literówki. Posiadam Giuliette z listopada 2010 roku. Otrzymałem ostatnio Cb radio do Alfy, chciałbym je zamontować, tylko nie wiem jeszcze w którym miejscu, tak by było w miarę niewidoczne i nie przeszkadzało pasażerowi. Czy moglibyście mi powiedzieć gdzie można zamontować Cb? I gdzie macie je zamontowane u siebie?
    Mam również problem z zacinajaca sie klapka wlewu paliwa. Wygląda to w ten sposób że nie można jej otworzyć, jest tak jakby zasysana do środka, i po jej naciśnięciu nie chce odskoczyc. Wtedy muszę sie posłużyć kartą kredytową / paliwowa - stara oczywiście. Pod wlewem jest jedna śruba, u mnie jest już trochę zardzewiala.. Jak to u was wygląda?
    Kolejnym problemem jest zamykanie maski. Gdy ją otworzę, nie da sie jej zamknąć.. Musze jeszcze raz pociągnąć za dźwignię otwierania maski.. Ktoś z was też ma taki problem?
    Nie są to jakies ważne usterki, ale trochę denerwujące.. Na całe szczęście maskę otwieram tylko gdy nalewam płynu do spryskiwaczy. Poza tym auto sie nie psuje, jedynie drobnostki powstałe po wizycie w Aso Lubin - nie polecam, okazało się po wizycie na 4 przeglądzie w Adf we Wrocławiu, że nie wymieniano u mnie filtrów.. Do tego w lubinie pogubili gumy zasłaniające ksenony od środka maski, i parę innych rzeczy. W Adf wymieniano mi również wybierak skrzyni biegów oraz świece zapłonowe. Podobno wybierak przepuszczal olej ze skrzyni.
    Oczywiście Alfa reaguje na zimę - przez pierwsze 10 minut jazdy po nocnym postoju przed domem julka odzywa sie prawie z każdej strony, głównie zawieszenie, ale również fotel kierowcy i cos koło prawego lusterka. U was też coś się dzieje zimą?
    Mam jeszcze jedno pytanie, czy ekojazda daje się we znaki Alfie? Czy części ulegają szybszemu zużyciu?
    Witaj,

Hmm, kupiłeś Alfę do ekojazdy? Ja jeżdżę bardzo dynamicznie, po to mam Alfę, ale może ktoś inny wypowie się w tematach eco
    Ja CB sobie darowałem, w epoce Ryśków, Janosików, Naviexpertów CB nie jest mi potrzebne.
    Nigdy nie miałem problemu z wlewem i maską, ale rzeczywiście po nocy na mrozie mam wrażenie że wszystko Julkę boli, ale mija po 10 minutach

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto

Domyślnie

Ja jej nie kupiłem, jestem jej użytkownikiem, z bardzo małym stażem za kółkiem ;d Tzn. stawiałem swoje pierwsze kroki w nauce jazdy na Alfie - Alfo wybacz mi za to xd a teraz jestem jej 2 użytkownikiem i z racji krótkiego stażu staram się nie przesadzać z szaleństwem na drodze no i przy okazji wychodzi dosyć niskie spalanie -> średnio, wieczorkiem po mieście 6,2-6,3l/100km - a zawalidrogą nie jestem ;d - w miarę możliwości szybkie starty spod świateł i oczywiście wszystko w granicach prawa - no prawie ;d
    Trochę mrozu i tragedia w Alfie - aż wszystko mnie boli xd ale później to ustępuje jak się tylko ją rozgrzeje. Jak długo odczekujesz przed wyłączeniem silnika ? minutę ? dwie ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- jeśli nie jezdzisz non stop na turbinie, to nie trzeba czekac przed wyłaczeniem silnika.
    - dokladnie tak samo jak nie czekamy aby silnik sie rozgrzał po uruchomieniu po nocy, to inna technologia i inne silniki.
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto

Domyślnie

cały czas nie jeżdze na turbinie, ale i tak zostawiam ja na minute pod domem, aż się ochłodzi. a rozgrzewam ją jeżdżąc a nie na postoju

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TK1
    Mieszka w
    Lędziny
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm 16V 140KM

Domyślnie

Czy moglibyście mi powiedzieć gdzie można zamontować Cb? I gdzie macie je zamontowane u siebie?
    Mam również problem z zacinajaca sie klapka wlewu paliwa. Wygląda to w ten sposób że nie można jej otworzyć, jest tak jakby zasysana do środka, i po jej naciśnięciu nie chce odskoczyc. Wtedy muszę sie posłużyć kartą kredytową / paliwowa - stara oczywiście. Jak to u was wygląda?
    Klapkę wlewu paliwa powinieneś otworzyć bez problemu po ponownym naciśnięciu przycisku otwarcia na kluczyku
    CB mam pod fotelem kierowcy.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Chłodzenie turbiny w Giuliettach jest "cieczowe", nie olejowe. Także nie czeba czekać aż się ostudzi.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Głogów
    Auto

Domyślnie

Tk1 powinienem, ale klapka jest tak jakby zassana do środka i się nie da..

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań i okolice
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

U mnie działał sposób że dociskałem klapkę wlewu i naciskałem przycisk otwierania drzwi,działało przez dwa lata ale ostatecznie skończyło się na wymianie silniczka w ASO

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Tk1 powinienem, ale klapka jest tak jakby zassana do środka i się nie da..
    tam sie nic nie zasysa bo nie ma co ani jak, blokują Ci sie prowadnice od wewnetrznej strony klapki, zobacz sobie od strony wlewu to bedziesz widział w ktorym miejscu Ci haczy, pilniczek w rekę 2 min roboty i problem z głowy raz na zawsze