Wiec sprawa w miarę wyjasniona.nie dodales ze na recznym byl zostawiony..moze wystarczy podlaczyc pod kompa..
Wystukano na Commodore c64
Wiec sprawa w miarę wyjasniona.nie dodales ze na recznym byl zostawiony..moze wystarczy podlaczyc pod kompa..
Wystukano na Commodore c64
Panowie i Panie
Mnie dzisiaj też sypneło tymi błędami tylko że w czasie jazdy (jakieś 150 km przejechane warunki zimowe więc powoli), po zatrzymaniu się na parkingu wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika dalej błędy wyświetlane. Dodałem mocna gazu tak że zakręciło kołami w miejscu i..... wszystko zgasło.... Ponownie pojawiło się jak stałem na światłach tylko objaw był inny jakby, samochód stał lecz wskazówka prędkościomierza radośnie podskakiwała do 40 i zapalała się lampka trakcji jakbym palił gumy, po chwili znowu wszystkie komunikaty i znowu po uruchomieniu silnika cisza...
Czy tak samo powodem może być słaby aku??
Dodam że dzieje się to w Brerze Q4
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam,
Kupiłem z akumulatorem do wymiany, komputer świrował. Ten który był miał 680A i chyba 78AH a kupiłem 72AH 720A gdzieś tu na forum ludzie pisali że lepszy trochę mocniejszy że niby lepiej zimą pali. mam go 6 miesięcy 8000 km zrobiłem, wszystko bez zarzutu. Przy dużym mrozie -10 -15 st czasami wyskoczy jakiś komunikat typu żarówka spalona mimo to że świeci ale to takie chwilowe odpały i bardzo żadko.
sprawdż sobie linki hamulca ręcznego, jeśli mróz chwyci lekko jedną świrują powyższe systemy. Ja zostawiłem na recznym lekko nie odbił i jadąc zaświeciło się wszystko. Po wymianie linek na nowe, wszystko wróciło do normy.
System wykrywa nieprawidłowości, że jedno koło np się wolniej kręci i wyłączy system.
Już wszystko jasne zamarzł podczas jazdy czujnik ABS lewego przedniego koła, dziś już wszystko OK.