Hello,
Koledzy forumowicze mam kilka pytań odnośnie pewnego samochodu.
http://olx.pl/oferta/alfa-156-1-9-jt...tml#c847cc910b
Bardzo mnie zainteresował ten egzemplarz.Wygląda na zdjęciach całkiem nieźle ale mam kilka pytań bo po obejrzeniu i przejechaniu się nim nie jest tak kolorowo.
Felgi troszkę styrane,minimalne ślady rdzy przy błotnikach,troszkę na masce
1.Skrzypi przednie zawieszenie szczególnie przy hamowaniu i ruszaniu,obie strony - co to może być, gdzieś wyczytałem, że to bolączka Alfy - jaki koszt naprawy może być?
2.Pali się Air Bag - ale to moze być pierdółka np.wtyczka pod siedzeniem lub inny przetarty kabelek, tym się tak bardzo nie przejmuje.
3.Pali się Check Engine - sprzedawca twierdzi, że to EGR może być, jechałem tą alfą i ładnie przyśpiesza, dobrze się wkręca ma kopa. On tak jeździ już dłuższy czas(tak twierdzi)
4. Zamek od strony pasażera wciska się i już nie wyciska znacie jakieś sposoby na naprawę?
5.Jak sprawdzić klimkę w te chłodne dni bo ponoć sprężarka się nie załącza w temp. poniżej 0C ale nie wiem jak w przypadku klimatronika.
Powiem tak, że najbardziej interesuje mnie ta zawiecha i check engine, klima resztę pewnie da się ogarnąć jakoś.
Cena oczywiście jest do urwania ale ja sądzę, że z tymi usterkami to maks od 7000do7300zł za to auto pod warunkiem, że check to jakaś pierdółka.
Co sądzicie sprawdzać ją bardziej pod kompem i na diagnostyce zawieszenia.
Sorry za takie pytania pierdołowate ale nie miałem do czynienienia z Alfą tylko głownie z BMW i nie tymi nowymi modelami które są tak naszpikowane elektroniką.