Ze 105-tki raczej Ci korekt wtrysków nie wrzuci![]()
Ze 105-tki raczej Ci korekt wtrysków nie wrzuci![]()
To niech tylko posłucha czy nie ma metalicznych stuków wtryskiwaczy...
zrobiłęm dwa wykresy, niestety przy nieudanej próbie zaplonu
JAk jechalem do i z pracy na zimnym alfa odpalila po dluzszym kreceniu, (kilka, kilkanascie sekund)
po dojechaniu do domu, chcialem sprawdzic jak na cieplym, nie odpalila po dluzszym meczeniu rozrusznika (okolo 30 sek)
przed chwila jak bylem robic wykresy juz nie odpalila na zimnym bo aku padlo przy drugim wykresie ;]
ogolnie tam gdzie jest pofalowana czerwona linia, prawie juz jakby alfa odpalala
Czasami nie padł Ci zawór odcinający paliwo ? albo regulator Ciśnienia Paliwa ?
Sposób narastania ciśnienia jest raczej poprawny, problemem może być duże wahania ciśnienia po odpaleniu co może wskazywać na regulator ciśnienia,
Rozumiem że te wykresy odpowiadają stanowi kręcisz - odpala i gasisz? tak?
Z pierwszego wykresu również widać że akumulator ma się nawet dobrze.
no niestetyl jak robilem te wykresy to mi nie odpalila, przy drugim wykresie aku padlo, rozrusznik w ogole juz nie kreci, no chyba ze rozrusznik padl
po przyjechaniu z pracy krecilem ponad 30 sek, na cieplym bez odpalenia, dlatego moze aku padlo
przy tym falowaniu na czerwonym, "prawie" odpalila
odstep czasowy miedzy pierwszym i drugim wykresie moze 2 min
Ostatnio edytowane przez mojzu ; 09-01-2015 o 18:55
AAAA czyli tu silnik nie zatrybił... Hm to inna bajka... Ciśnienie masz to jest jeden warunek do odpalenia, to powiedzmy że jest ok, Błędów żadnych nie ma?? Nie wiem jak do u ciebie będzie dokładnie ale kolejnym warunkiem do odpalenia ( podania sygnału na wtryskiwacze) jest stan synchronizacji silnika. Czyli czujnik wałka i wału,
Masz możliwość sprawdzenia w swoim silniku w FESie stanu synchronizacji?
Z tego co widzialem nie mam mozliwosci sprawdzenia stanu synchronizacji
bład mam jeden P0655 water temp. warning lamp - ale go mam od dluzszego czasu i jest chwilowy takze raczej tez nie to
Czyli co w koncu moze byc?
Czujnik na listwie cr?
regulator cisnienia przy pompie?
lejacy wtrysk?
co mozna wykluczyc juz po wykresie?
laduje aku, jutro moze uda mi sie zapalic to jeszce raz zrobie wykres
Akumulator naładowałem, podłączyłem, i teraz rozrusznik w ogole nie kreci
cyka, uderzalem w niego kluczem od kol i nicmoze za slabo udeżam? ehh juz nie mam sily
raz mialem wrazenie jakby rozrusznik chcial ruszyc ale nie mogl, jakby juz lekko zakrecil, tak jakby akumulator byl rozladowany ( ale aku ledwo co naladowalem)
ogólnie jest taka mozliwosc ze wczesniej mialem problem z odpaleniem, bo rozrusznik za wolna krecil? moze od samego poczatku to byłą wina rozrusznika? pomimo ze krecil
Ostatnio edytowane przez mojzu ; 10-01-2015 o 20:24