Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum, pisze z tabletu wiec wybaczcie błędy, literówki. Posiadam Giuliette z listopada 2010 roku. Otrzymałem ostatnio Cb radio do Alfy, chciałbym je zamontować, tylko nie wiem jeszcze w którym miejscu, tak by było w miarę niewidoczne i nie przeszkadzało pasażerowi. Czy moglibyście mi powiedzieć gdzie można zamontować Cb? I gdzie macie je zamontowane u siebie?
Mam również problem z zacinajaca sie klapka wlewu paliwa. Wygląda to w ten sposób że nie można jej otworzyć, jest tak jakby zasysana do środka, i po jej naciśnięciu nie chce odskoczyc. Wtedy muszę sie posłużyć kartą kredytową / paliwowa - stara oczywiście. Pod wlewem jest jedna śruba, u mnie jest już trochę zardzewiala.. Jak to u was wygląda?
Kolejnym problemem jest zamykanie maski. Gdy ją otworzę, nie da sie jej zamknąć.. Musze jeszcze raz pociągnąć za dźwignię otwierania maski.. Ktoś z was też ma taki problem?
Nie są to jakies ważne usterki, ale trochę denerwujące.. Na całe szczęście maskę otwieram tylko gdy nalewam płynu do spryskiwaczy. Poza tym auto sie nie psuje, jedynie drobnostki powstałe po wizycie w Aso Lubin - nie polecam, okazało się po wizycie na 4 przeglądzie w Adf we Wrocławiu, że nie wymieniano u mnie filtrów.. Do tego w lubinie pogubili gumy zasłaniające ksenony od środka maski, i parę innych rzeczy. W Adf wymieniano mi również wybierak skrzyni biegów oraz świece zapłonowe. Podobno wybierak przepuszczal olej ze skrzyni.
Oczywiście Alfa reaguje na zimę - przez pierwsze 10 minut jazdy po nocnym postoju przed domem julka odzywa sie prawie z każdej strony, głównie zawieszenie, ale również fotel kierowcy i cos koło prawego lusterka. U was też coś się dzieje zimą?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy ekojazda daje się we znaki Alfie? Czy części ulegają szybszemu zużyciu?