Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Temat: Alfa Romeo 156 2.5 V6

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witm
    jako użytkownik v6 też polecam v6 w mieście 13 to rczej minimum njczęściej to 15l, ale na trsie przy jeździe do 130 można utrzymać poniżej 11 litrow, moje minimum to 9 litrow ale to raczej była niedzielna procesja a nie jazda. Zgadzam się, że trudno zepsuć ten silnik. trzeba się postarać. bez problemow robi po 300 tys. i więcej przebiegow wystarczy popatrzeć na ogłoszenia z AR 164 i 75.

Emenems
    Gość

Domyślnie

Paliwo 95 V-Power. Cykl w 100% mieszany. Bardzo delikatnie obsługiwany pedał gazu i lekkie trzymanie się zasad Eco-Drivingu
    Średnie spalanie wyszło na poziomie 10,5 litra

JANUSZ 146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał emenems Zobacz post
    paliwo 95 v-power. Cykl w 100% mieszany. Bardzo delikatnie obsługiwany pedał gazu i lekkie trzymanie się zasad eco-drivingu :d
    średnie spalanie wyszło na poziomie 10,5 litra
    nie wiedziałem ze aż tak mało może to łyknľć mi honda pali 10
    wiec szukam bacznie 2,5 v6

a jak jest z tymi 2,0 ts

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

jak czytam na forum to wychodzi że najbladziej awaryjny silnik to 2,0 TS, przekręcona panewka to coś co zdarza się raz na jakiś czas.
    Co do spalania, to kiedyś rozmawiałem z jednym gazownikiem zawsze mówił że przyjąć trzeba 2,5 litra na jeden cylinder a dużo się nie pomylisz. I tak V6 x 2,5 daje nam 15 litrów. Moja Alfa to diesel (ale chce kupić V6), moja żona po mieście głównie jeździ Jeepem 5,2 V8 i spala nam 20 litrów gazu + coś tam benzyny ale nie wiem ile. Gaz jest sekwencyjny więc paliwa dużo pewnie nie idzie.
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał JANUSZ 146 Zobacz post
    a jak jest z tymi 2,0 ts
    Zwykle 9.5L/100km w jeździe mieszanej, normalnej. Czasem mniej, jeszcze nie wzięła więcej.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

fabian
    Gość

Domyślnie

u mnie w 2.0 ts zazwyczaj 11l bez wzgledu na rodzaj jazdy.. chociaz jezdze dosyc dynamicznie..

JANUSZ 146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fabian Zobacz post
    u mnie w 2.0 ts zazwyczaj 11l bez wzgledu na rodzaj jazdy.. chociaz jezdze dosyc dynamicznie..
    to spoko choć chyba bede szukał 2,5 v6
    bo wczoraj takim jezdziłem ale znajomego auto super wrażenia z jazdy niezłe tylko ona mu pali 18l

Alfor.GTA
    Gość

Domyślnie

Jesli myslisz o V6, to ja będe Cie namawiał na GTA. Temat paliwa nie poruszam bo pali tyle ile powinien to tylko ta cena Pb jest nie właściwa Ale powaznie, mysle ze warto sie zastanowic jeśli głównym zadaniem tego auta nie będzie przemieszczanie się w mieście i stanie w korkach to wg mnie wówczas należy sobie podarować również ver. 2.5 i pomyśleć o TSie. AR 156 ma oczywiścia minusy. Jeśli myśliż ze jest to auto 5-cio osobowe to chyba tylko w konfiguracji takiej, że tylna kanapa jest dla dzieciaków, zaś 2 osoby mogą swobodnie podróżować na ów kanapie - takie są moje doświadczenia, choć głównie prowadzę . Przeguby zrywam co 60K km - tu by się przydał napęd 4x4 w wersji GTA podobny problem dotyczy wszystkich przednionapędowców.
    Życzę udanych alfołowów

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

to spoko choć chyba bede szukał 2,5 v6
    bo wczoraj takim jezdziłem ale znajomego auto super wrażenia z jazdy niezłe tylko ona mu pali 18l
    na alfaclubie jest fajna 2,5 V6 do sprzedania:
    FORUM Alfa Romeo Club Polska - klub fanów Alfy Romeo :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: forum, wymiana informacji między użytkownikami,

Alfa Romeo 156 2.5 V6, 1999r., 2492cm3, 190KM - otoMoto

i co ważne kupiona w Polsce od pierwszego właściciela.Moim zdaniem warta zainteresowania

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

wczoraj takim jezdziłem ale znajomego auto super wrażenia z jazdy niezłe tylko ona mu pali 18l
    Jeżdżę już ponad rok i 18 l to maja v6 to mi nigdy nie spaliła ,najlepszy wynik to 15l a sporo musiałem się nakręcić na te 15l ,średnio teraz w zimie na odcinku ok 7 do 10 km to ok 13 l .No chyba ,że ktoś ostro kręci na każdym biegu i ściga się na każdych światłach....
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia