Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: 33 Piasta z łożyskiem koło tylne z ABS

miras
    Gość

Cool 33 Piasta z łożyskiem koło tylne z ABS

Witam

Alfa 33 1,7 16v z ABS rok 91r

poszukiwałem na forum lecz nie znalazłem podobnego postu wiec pisze zapytanie )

Mam do wymiany łożysko piasty tylnego koła , czy owe łożysko jest wymienialne jako cześc pisty czy należy zmnienić całośc bo może jest nierozbieralne

pozdrawiam

dav13
    Gość

Domyślnie

Łożysko jest wymienialne, mam taką samą jak twoja. Nie musisz zmieniac całej piasty, wystarczy samo łożysko.

miras
    Gość

Domyślnie

Dav13 zmieniałeś już te łożysko
    może wiesz czy to może być takie jak na tej aukcji

ŁOŻYSKO PIASTY TYLNE ALFA ROMEO 33 SKF (563183075) - Aukcje internetowe Allegro

wiem że nakrętka dociskowa jest na klucz 34
    kupiłem wcześniej inne 2 stożkowe ale one nie były od tego modelu , chyba były od modelu bez abs

dav13
    Gość

Domyślnie

Po tym linku który dałeś nie da się powiedziec czy będze pasować. Z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć, że nie będzie. Z tym łożyskiem do 33 jest problem, bo nigdzie w katalogach nie ma praktycznie 33 z abs. Są tylko bez abs, a praktycznie każdy sprzedawca przyjmuje, że będzie to samo. Jest też opcja, że wcisną ci piastę do 145 i też ci nie będzie pasować. Wyciąg łożysko, zmierz je suwmiarką i albo idź z nimi do sklepu (choć pewnie nie bedzie im się chciało szukać), albo wyslij mi je na priv, to odeślę ci nazwę i nr łożyska które będzie pasować.

miras
    Gość

Domyślnie

Dav zmieniałeś w swojej to łożysko

dav13
    Gość

Domyślnie

Zmieniałem w poprzedniej(wersja jak twoja z abs)ale nie mam pudełek po nich, w mojej na 100% dało sie je wyciągnąć. U mnie było szerokie łożysko dwurzędowe, a nie takie jakie są w innych wersjach wąskie stożkowe. Z tego co się doszukałem powinno mieć wymiary 72x37x37. Nr magneti marell tego łożyska: 361111182158. Podaj sprzedawcy ten nr i niech ci go zamieni albo poczekaj to w poniedziałek jak będę w pracy zamienię i napiszę nr skf.

miras
    Gość

Domyślnie

ok zaczeka

i kupię nasadkę 34 na tę nakrętkę dociskową

---------- Post dodany o godzinie 12:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:09 ----------

Dav szukałem tego łożyska po numerku
    opisane jest jako do 4x4

dav13
    Gość

Domyślnie

Ja miałem u siebie tarcze z tyłu i miałem właśnie takie szerokie łożysko. Jak są z tyłu bębny to wystepują dwa łożyska stożkowe, a przy 4x4 nie mam pojęcia bo nigdy nie miałem. Według tego co się doszukałem 4x4 ma łożysko o innej średnicy wewnetrznej ale to nie na 100%. Niech sie wypowie ktoś kto ma 4x4.

miras
    Gość

Domyślnie

na tej stronie wogóle nie opisują wersji z ABS

http://www.magnetimarelli-checkstar....gKits_2006.pdf

ja mam też 2 AR 4x4 ale nie rozbierałem półośi także nie wiem jakie tam jest łożysko
    inni chętnie mile widziani w rozmowie

dav13
    Gość

Domyślnie

No właśnie według katalogów tak jakby nie istniała taka wersja i tu jest problem.