Ostatnio edytowane przez coxu ; 30-01-2015 o 12:28
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Nie zniknąRaczej na pewno będą miały "swoje" miejsce na parkingu. W końcu będzie ich na tyle niewiele że będzie je można ładnie wyeksponować.
Dodano po 4 minutes:
Nie chcę mówić za organizatorówale prawie na pewno tak. Plus koszulki i wlepy na samochód. Kwestia odpłatności to już osobna sprawa
Na pewno wszystko zostanie podane z najdrobniejszymi detalami.
Chciałam zapytać o dwie sprawy , które mnie nurtują po przeczytaniu całego tematu i żeby znowu nie było ,że się czepiam .
1. Na samym początku była mowa ,że będzie to Bicie rekordu przez polskich alfistów .Tak wywnioskowałam po przeczytaniu , na dowód cytat z postu:
"Aha i wracając do tematu obcokrajowców to też chciałem zaprosić "sąsiadów" ale po debatach z adminami Grupy Śląskiej zrezygnowaliśmy z tego pomysłu bo to ma być bicie rekordu przez polskich Alfistów . Słowacy mają swój rekord ,teraz czas na nas"
Kilkadziesiąt postów dalej czytam już pkt.4 :
"
Nie licząc tych którzy :
1. nie zarejestrowali się na stronach ARGŚ
2. nie mają konta na FB3. są niezrzeszeni a przyjadą za czyjąś namową
4. są z zagranicy (a sporo takich będzie bo były zapytania z klubów AR z wielu krajów)
Poza tym jest dopiero styczeń "
Więc czy będzie to Rekord Polski czy światowy ?
2 sprawa - w regulaminie jest coś takiego :
"
PRZEPROWADZENIE PRÓBY BICIA REKORDU
1. O godzinie 14:30 wjazd na tor i ustawienie aut w szyku ( 1 rządu) Na wyznaczony sygnał rozpoczynamy jedno okrążenie formujące ( ustalenie odległości między autami i prędkości )
3. Drugie i trzecie okrążenie jest liczone do rekordu ( jeżeli będzie więcej aut, to będzie też kolejne okrążenie ta informacja zostanie podana na miejscu )
4. Podczas trwania próby wszystkie ważne komunikaty i uwagi będą przekazywane na kanale CB (uczestnicy którzy nie posiadają CB radia, a posiadają smartphone proszeni są o pobranie aplikacji na Android lub iOS w celu nasłuchiwania)
5. Jedziemy zwartą kolumną bez wyprzedzania, "wężykowania" itp.
6. Prędkość należy dostosować do kolumny."
Wg.punktu 4 Ważne komunikaty i uwagi będą przekazywane albo na CB lub poprzez smartphona . A co z tymi uczestnikami,którzy nie mają ani CB ani smartphona?
Rekordy Guinnessa z natury są rekordami światowymi , natomiast pierwsza myśl była taka żeby ten rekord został pobity przez PolakówPowiedzmy że ta pierwotna chęć wynikała z tzw dumy narodowej. Natomiast po wielu zapytaniach ze strony różnych klubów podjęta została decyzja że goście z zagranicy są również mile widziani. Na pewno na parkingu nie zabraknie dla nich miejsca (pojemność - 2200 samochodów). Co do ich uczestnictwa w biciu rekordu - trudno cokolwiek pewnego na 100% powiedzieć bo są pewne informacje mówiące o limicie 999 samochodów mogących wziąć w tym udział. Jakie będą kryteria w razie ewentualnego wprowadzenia limitu ? Na pewno organizator to ogłosi jeśli taki limit zostanie wprowadzony.
Na pewno będą mieli trudniej od innych , ale
- wytyczne odnośnie zachowania się podczas przejazdu będą w regulaminie opublikowanym na stronach organizatora
- wszystkie zalecenia itp zostaną przekazane "na żywo" przed wyjazdem na trasę
- na samej trasie będą co jakiś dystans rozstawieni ludzie którzy będą przekazywać ważne informacje poruszającej się kolumnie (tempo jazdy nie będzie duże)
Pozdrawiam
Ja tam nigdzie na listę się nie wpisuję - ale jak dożyję -to będę.Dobrze że żona ma ciotkę w Katowicach i dobrze że to 1 maja i biedra zamknięta.Nie będę musiał na żonkę więc za mocno naciskać aby wyraziła zgodę na wyjazd.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Ostatnio edytowane przez R0bs0n ; 31-01-2015 o 01:33
TakBo rzeczywiście odpowiedź na to pytanie mogło komuś przeszkadzać
Jeśli powywalałem jakieś wartościowe informacje to przepraszam i proszę dodać je ponownie.
PS
Piszecie o cenzurze, a to mnie ktoś wywalił z ichszej grupyU nas nikt nie dostał bana, a celem kasowania postów było usunięcie dziecinady zapoczątkowanej przeze mnie
![]()