hmmm jakaś nieszczelność układu musi być, i się zapowietrzać może, jak złapie powietrze to płyn podnosi jak zgasi i powietrze zejdzie płyn zasysa.....
hmmm jakaś nieszczelność układu musi być, i się zapowietrzać może, jak złapie powietrze to płyn podnosi jak zgasi i powietrze zejdzie płyn zasysa.....
No czyli na razie jest OK. Złapałeś wzrokowo mniejszą ilość płynu wtedy gdy pompa pociągnęła. Powinno być wszystko OK. Trochę wyższy poziom w zbiorniczku nie przeszkadza. Teraz kontroluj przez kilka dni ale myślę że wywaliło Ci ze względu naten nieszczęsny korek. Miałem tak wywalało mi płyn dolewałem ciągle po wymianie korka jak ręką odjął.
![]()
Plyn tak samo jak metal, gdy jest cieplejszy zwieksza swoja objętność, ja mam 24h/7 minimum, po dogrzaniu jest maximum. JEST TO NORMALNE, A ZASYANIE POWIETRZA I INNE PIERDOLY MOZNA SOBIE WSADZIC MIEDZY DUPE, gdyby tam sie powietrze zbieralo to by uklad byl 24h/7 zapowietrzony.
Od tego jest pojemniczek wyrownawczy, aby plyn sie wahal miedzy min a max, jest to prawidlowe, normlane, wporzadku nie ma czym sie martwic... Martwic sie trzeba jak gdzies bokiem zdupcy caly zbiornik
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 30-01-2015 o 17:13
Po zgaszeniu silnika i odkręceniu korka poziom się podnosi w zbiorniczku wyrównawczym ponieważ wyrównujesz ciśnienie. Na zamkniętym obwodzie układ ma podwyższone ciśnienie i to nie ma związku z rozszerzaniem się płynu.
Zawór nadciśnienia w korku reguluje ciśnienie i tenże korek jest odpowiedzialny za ciśnienie w układzie chłodzenia.
Cytat z strony producenta płynu chłodniczego...
Więc napisałem to samo i ma to związek z rozszerzeniem/zwiększeniem swej objętościPłyn chłodniczy zwiększa swoją objętość wraz ze wzrostem temperatury, w związku z tym wzrasta ciśnienie w układzie. Dzięki zwiększaniu lub zmniejszaniu objętości płynu chłodniczego w zależności od temperatury zapewniony jest jego przepływ po wyłączeniu silnika (pompa nie pracuje).
dla pewnosci podjedz gdzies zeby Ci sprawdzili plyn chlodniczy na obecnosc co2, zaplacisz z 20zl a bedziesz spac spokojniej![]()
Ok, w wolnej chwili zrobię ten testA powiedzcie mi, czy to normalne, że ten górny przewód wychodzący ze zbiornika wyrównawczego na zimnym silniku jest twardy jak kamień? Dopiero po rozgrzaniu mięknie...