Ja kupiłem Julkę z pierwszego roku produkcji i nie narzekam, a wnętrze poliftowej jest brzydsze.....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
1? Ja bym dał 4, bo przetarte kable to w moim przypadku była niedziałająca wycieraczka i niezamykający się bagażnik - to nie są pierdoły.
Ale nie to mnie denerwuje tylko to że auto ma niespójną jakość montażu i materiały np:
- aluminiowy panel na desce, generalnie dobre materiały z przodu a boczki drzwi na górze - plastik jak w dacii
- satynowe lusterka, chromy a tylne klamki z taniego plastiku - dodatkowo miałem ten sam efekt co w Punto - po postoju na upale nie otwierały się tylne drzwi - klamka "nie łapie"
- i dużo więcej takich pierdół.
Ewidentnie widać że wspaniały projekt przyciął jakiś księgowy.
Podobno nowe logo ma nawiązywać do początku marki i być czerwone, Tak jak to na zdjęciu, z 1910 roku.
![]()
Ostatnio edytowane przez cronosik ; 04-02-2015 o 08:35
A propos przetartych kabli przypomniała mi się pewna historia.
Znajomy kupił nówkę Audi A4 B8 (po facelifcie) z rok temu. Co jakiś czas w trakcie jazdy siadała elektronika, czasem nawigacja się wyłączała, czasem coś innego. Pojechał z problemen do Audi. Auto stało jakieś 2 miesiące w serwisie (zastępcze dostał Polo - to nic, że płacił raty za trochę lepsze autoi nie mogli dojść co nie działa. W końcu po rozebraniu tapicerki okazało się, że jakaś wiązka była przetarta i to ona powodowała zwarcia. W końcu uradowany po 3 miesiącach mógł znów jeździć autem (w sumie miało 4 miesiące dopiero). Ale długo się nie nacieszył bo z tydzień później ukradli mu tą Audiczkę...
Jaki z tego morał? Awarie zdarzają się też w innych markach, ale przynajmniej mając Alfe można być spokojnym, że nikt nie ukradniePrzynajmniej jeden problem z głowy mniej
![]()
edit:
@up: Czyli powrót do korzeni pełną gębąMnie się podoba, a dodatkowo wiadomo, że czerwone są najszybsze
![]()
Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 04-02-2015 o 07:39
Pozdro,
Bartas
Niezła jakość, jak na zdjęcie z 1910 roku
Ja nie kupuję gadki "powrót do korzeni"... o niebo lepiej wygląda aktualne logo.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Dyskusyjne. Bez wątpienia, decha przedliftowa jest sporo ładniejsza, kierownica rzecz gustu, no ale boczki w kolorze foteli i lepsze tapicerki materiałowe (nie cierpię skóry) zdecydowanie na plus.
U mnie tylko któreś światło cofania nie działało, zdaje się. Swoją drogą, 4 to przesada chyba, bo mimo wszystko da się z tym jechać.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
podobno nowe logo![]()
Jak dla mnie ładne:-)
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126