Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Kraków - dobry mechanik - elektryk

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Akurat mnie to nie zdziwiło. Wiele razy spotkałem się z tym, że uszkodzone urządzenie elektroniczne działało do czasu, aż nie zostało odłączone od prądu na kilka dni. Dotyczy to telewizorów, zasilaczy, płyt głównych w komputerach. Takie sytuacje mnie spotkały, nie znam się na elektronice, żeby to jakoś teoretycznie wytłumaczyć. Często (ale nie zawsze) po rozkręceniu urządzenia widać było namacalnie uszkodzenie (np. wylany elektrolit) i z tym uszkodzeniem urządzenie dzielnie sobie chodziło wiele miesięcy do czasu odłączenia go na dłużej od prądu.
    Powiem Ci tyle - po mocnym podgrzaniu płyty w sterowniku - komunikacja została odzyskana. Ale zrobiliśmy to tylko po to, żeby odczytać soft ze sterownika i nic więcej. Bo to, że on wcześniej czy później już w ogóle nie ożyje, jest więcej niż pewne.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak Avatar duomox
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 2.4 automat

Domyślnie

Ja tam a z autek.pl jestem zadowolony. Po zakupie samochodu, żeby doprowadzić go do stanu bdb trzeba było wpompować ponad 6 tys. zł (co obrazuje ilość napraw) i wszystko się skończyło sukcesem. Także kilka późniejszych wizyt serwisowych również beż żadnych niespodzianek. Myślę, że nie ma się co spinać, wypadki chodzą po ludziach, czasami akurat się na taki trafi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Ja też polecam Tomka. Klapy, rozrząd, termostat, olej w skrzyni - wszystko w jak najlepszym porządku
    Ostatnio edytowane przez marqo ; 11-02-2015 o 21:17
    La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar kempa
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.0

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekf Zobacz post
    Zbieżność?
    Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, musiałbyś podjechać i zapytać. Ja tam robiłem parę innych rzeczy i wiem po sobie, że kaszany nie odstawiają.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał kempa Zobacz post
    Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, musiałbyś podjechać i zapytać. Ja tam robiłem parę innych rzeczy i wiem po sobie, że kaszany nie odstawiają.
    No nic, sprawdzę w najbliższym czasie. Jest to sprawdzone, dobre miejsce od geometrii, ale gość jest wyjątkowo marudny...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

No nic, sprawdzę w najbliższym czasie. Jest to sprawdzone, dobre miejsce od geometrii, ale gość jest wyjątkowo marudny...
    Gość marudny ale robi dobrze i nie naciąga. Kiedyś jeździłem do niego 155ką i zawsze bidule zwyzywał, że aż uszy więdły... Po drugim razie już się przyzwyczaiłem. 159, a właściwe ten typ zawieszenia ma w jednym palcu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

nieważne

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

No nic, sprawdzę w najbliższym czasie.
    Sprawdziłem motomagic i najwyraźniej popularność ich przerosła. Dostałem auto bez założonej z powrotem osłony silnika i nie jestem do końca przekonany, czy problem z termostatem był przyczyną czy może skutkiem ubocznym niedopatrzenia. Niedolany olej, płyn chłodniczy (wersja 2, po wygotowaniu się pierwszej dawki) też poniżej minimum i robiłem dolewkę.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - 136KM był, Giulietta 170 MA QV Line jest

Domyślnie

Sprawdziłem motomagic i najwyraźniej popularność ich przerosła. Dostałem auto bez założonej z powrotem osłony silnika i nie jestem do końca przekonany, czy problem z termostatem był przyczyną czy może skutkiem ubocznym niedopatrzenia. Niedolany olej, płyn chłodniczy (wersja 2, po wygotowaniu się pierwszej dawki) też poniżej minimum i robiłem dolewkę.
    Myślę, że mogę to odkopać lekko skoro trafiłem na temat o nich, a sam skorzystałem z ich usług. Moja opinia też jest negatywna i wydaję mi się, że są trochę przereklamowani. Po pierwsze - po odebraniu 166 próg od strony pasażera był połamany i odstawał. Po drugie jest dla mnie rzeczą nie zrozumiałą, że otrzymuję paragon fiskalny z ceną naprawy, a nie uzyskuję od nich żadnego dokumentu ile kosztowała poszczególna nowa część, jakiej firmy była to część i ile kosztowała jej wymiana. Było jeszcze parę rzeczy o których nie będę tutaj pisał. Tak czy siak ja akurat nie polecam

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał bfjey Zobacz post
    Było jeszcze parę rzeczy o których nie będę tutaj pisał. Tak czy siak ja akurat nie polecam
    Nie krępuj się, pisz Moje wrażenie jest takie, że przestali ogarniać...