Nadaje sie.Mam taki zamontowany u siebie.
Z jakich fusów ? Jak by się nadawał to by chyba było u nich na stronie napisane do 1.9 i 2.0 Zamontować to można i od Zetora i jeździć tylko jaki to będzie miało wpływ po jakimś czasie na silnik itd. AR159 to złożony samochód muszą się zgadzać parametry , przepływności itp.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kiedyś już była mowa o tym na forum, rzekoma do silnika 2.0 miał isc jakiś inny tłumik i nawet miał pojawić się w katalogu.. Trzeba dzwonic bezpośrednio do ultera i pytac. Ale z tego co wiem jest kilka osób na forum które mają te niby przystosowane do 1.9 zamontowane w 2.0
Odpowiedz Ultera:
"Witam,
tłumik, o który pan pyta można również zamontować w wersji 2.0, jedna wymagane jest lekkie naciągnięcie haków, lub zastosowanie szerszych gum łączących haki tłumika z wieszakami podwozia samochodu.
Z tego właśnie powodu nie umieszczamy informacji o pasowności do wersji 2.0. "
Przeciez pisze ze pasuje[emoji2] Montaz mialem u nich i bez zadnych problemow wchodzi.
Tylko powiedz mi co to tego ma końcowy tłumik?
Ostatni czujnik w układzie wydechowym znajduje się przy DPF a nie w tłumiku końcowym.
Tak samo bajką jest, że montowanie samego tłumika końcowego może zwiększyć moc silnika.
Jeśli nie wierzysz do zadzwoń sobie do Marcina z Cinsoft lub innego tunera który posiada rzetelną wiedzę a nie informację zdobyte przy sklepie z warzywami.