Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Co moglo paśc?

crazyqs
    Gość

Domyślnie

Jeśli próba odłączenia akumulatora nie pomaga (miałem taki problem spróbuj tylko dotknąć klemę plusa na sekundę odłączyć i podłączyć na dobre mi pomogło) jeśli drugi kluczyk też nie załapie to ściągnij instrukcje obsługi do 145\ 146 tam jest opisane jak wprowadzić ten kod z karty. Kontrolka wtrysku nie mam pojęcia czemu się świeci, ale u mnie też się świeci choć błędów nie ma żadnych na komputerze.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

wiec tak, kluczykiem drugim probowalem, na marne, co wg Ciebie Konrado moze dac nowy akumulator? no wiec crazyqs znalazlem na internecie FORUM Alfa Romeo Club Polska - klub fanów Alfy Romeo :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: forum, wymiana informacji między użytkownikami, , podazylem zgodnie z instrukcja i jest tak, odpale auto ale kontrolka od Alfa Code nie gasnie, zgasze auto i chce znow odpalic i znow zonk, poniewaz znow musialbym wprowadzic wg instrukcji kod, hmm jakies pomysly?

77alfisti
    Gość

Domyślnie

sprawdź sobie czy nie masz spalonego bezpiecznika w skrzynce bezpieczników pod maską, tam znajduje się taki duży zielony bezpiecznik - 30 AMPER, jeśli jest przepalony powodem może być zwarcie kabla cewki zapłonowej (zbyt mocno skręcona maskownica), miałem u siebie takli przypadek, dokładnie jak opisujesz

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

i sugerujesz iz moze to byc jedynie kwestia wymiany bezpiecznika?

77alfisti
    Gość

Domyślnie

tak ale konieczne jest ściągnięcie maskownicy z silnika i dostanie się do cewek, odwróć obudowę i szukaj wyraźnie jasnego śladu metalu, następnie trzeba odszukać kabel i zaizolować, ja u siebie osłoniłem kable paskiem gumy z dętki, z tego co mi wiadomo jeśli bezpiecznik jest cały i nie ma zwarcia na kablach, przyczyną może być też wyskakujący kod immobilizera

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

a bezpieczniki czasem nie sa pod maska pod takim malutkim pudeleczkiem? sorki ja za dobrze sie nie znam takze nie zloscie sie a 77alfisti duzo jest przy tym roboty?

77alfisti
    Gość

Domyślnie

o ile mnie skleroza nie myli to w wolnym tempie 40 min. bezpiecznika szukaj w okolicach podszybia, może być zakryty malutkim czarnym pudełeczkiem

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

czyli pierwsze sprawdzic bezpiecznik czy nie jest przepalony, a gdy bedzie to pod maskownica silnika szukac kabla ?

crazyqs
    Gość

Domyślnie

Odpalenie samochodu za pomocą kodu służy dojechaniu do serwisu i usunięciu usterki. O ile dobrze pamiętam to chyba jest bezpiecznik od imo.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

Czyli sugerujesz ze jednak to bedzie przepalony bezpiecznik od immo? jesli tak to mam pytanie, czy bezpiecznik wymienic mozna tam -> Image-Share.com - Free hosting of photos and images. :: Look at the picture na rysunku jest podpisane bezpie, a mam pytanie, gdy przekrecam kluczyc do pozycji MAR to w miejscu drugim gdzie zaznaczylem slysze jakby przebicie czy jak to nazwac pradjakby syczal