Czy wie ktoś z Was może, czy jest różnica w przewodach hamulcowych między przedliftem a polifcie??
Bo jest taki problem że w ciągu 5 miesięcy będę wymieniał trzeci raz przewód i to ten sam.
Czy wie ktoś z Was może, czy jest różnica w przewodach hamulcowych między przedliftem a polifcie??
Bo jest taki problem że w ciągu 5 miesięcy będę wymieniał trzeci raz przewód i to ten sam.
Różnica jest tylko między zwykłymi zaciskami a zaciskami brembo. Może źle ci się układa po założeniu i się o coś przeciera. Miałem kiedyś tak dopiero po opuszczeniu na koła i przy pełnym skręcie dało się zauważyć że obciera. Poprawienie ułożenia załatwili problem.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
A gdybym kupil przewod wlasnie od wersji poliftowej, ktory jest o jakies 25mm dluzszy to cos by zmienilo?
Ja też zakładałem brembo i nie zauważyłem różnicy w przewodach. Chociaż na forum krąży właśnie info ze do brembo są dłuższe.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
To chyba lepiej gdyby byly dluzsze, bo zawsze mniej sie bedzie naciagac.
Do Brembo przewody są dłuższe o 2,5cm. Może źle przykręcasz ten przewód, na pewno nie jest poskręcany po montażu?
Jest lagodnie ulozony. Po montazu przekrecam kierownica zeby wyeliminowac ewentualne naprezenia.
Również potwierdzam że brembo mają inne przewody. Jak zakladalem brembo to w katalogu trw są 2 typy na przednią oś. W poliftach może zakładali już dłuższe do wszystkich wersji ale przedlift jtd i TS miał krótsze przewody niż V6. To że ktoś przekładał zaciski z innej 166 i przewody były te same nie wyklucza że grzebal tam x lat temu jakiś janusz
Jak ktoś potrzebuje numer nowego trw do brembo to pisać to wam podam
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-02-2015 o 18:01
[C
W moim dawcy nie grzebał Janusz-bo przywiozłem "dawce " z De , gdzie była używana przez fana marki,tak więc mówię tylko co mówił mój mechanik ( a mógł przecież kupić nowe i trchę na mnie przyciąć) - ale może te krótsze też są OK ? Podajcie proszę długości tych przewodów-to zobaczę czy u siebie w JTD miałem od JTD czy od Brembo ?