Strona 90 z 1566 PierwszyPierwszy ... 4080818283848586878889909192939495969798991001401905901090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    ja z innego źrodła słyszałem, bardzo pewnego źródła, że debiut modelu ma być przesunięty na marzec przyszłego roku
    Debiut czyli prezentacja czy sprzedaż?
    Z prezentacją to nie będzie problemu bo to jak wygląda auto to w pewnych kręgach wiadomo i się to nie zmieni. Są już wykańczane elementy i budowane linie. Nie może się już nic zmienić kluczowego skoro projektowanie weszło już na taki etap. Ale ze sprzedażą w tym roku to nawet ja jestem powściągliwy elementy wnętrza dopiero się projektują. Ich produkcja ruszy co najwyżej latem, więc złożenie auta "na sprzedaż" w tym roku siłą rzeczy jest mało realne. A żeby "pokazać światu" samochód to nie trzeba na chwilę obecną nic więcej co już jest.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Sprzedaż może się odbywać jeszcze w tym roku. Ale to że kupisz samochód premium pod koniec tego roku nie oznacza, że to dostaniesz go jeszcze pod choinkę

A co do dopracowania i ewolucji, moim zdaniem nie powinno z tym być problemów. Skunkworks działa już długi czas, również jest ekipa inżynierów z Ferrari/Maserati. Z jednej strony z pewnością będzie to rozwinięcie istniejących rozwiązań w koncernie, z drugiej mimo wszystko AR musi zaprezentować coś zupełnie nowego jeśli chce zrobić dobry comeback za wielką wodą.
    A ewolucja? Wydaje mi się, że w dzisiejszej motoryzacji, gdzie ilość zewnętrznych dostawców, od których nie tylko się wymaga ale również z nimi współpracuje, a także ilość współpracy pomiędzy producentami wraz z rozwojem technologicznym sprawiają, że współczesne samochody mają nie wiele wspólnego z ich duchowymi przodkami.
    Myślę, że to nie ewolucja jest tutaj potrzebna ale dobre zarządzanie i QA.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    nie no, oczywiście, ale tylko Ty znasz to źródło i za nic w swiecie nie zdradzisz.
    ja z innego źrodła słyszałem, bardzo pewnego źródła, że debiut modelu ma być przesunięty na marzec przyszłego roku i nie będzie się on nazywał Giulia.
    Stąd brak szpiegowskich fotek z testów drogowych, o czym piszą koledzy. Po prostu wszystko jest jeszcze niegotowe.
    Popisać jakieś tam teorie każdy lubi
    Mówi Ci coś nazwisko Ralph Kisiel? Wyobraź sobie, że kontakt mailowy oraz telefoniczny z tym człowiekiem (lub jego współpracownikami) nie jest kwestią strasznych znajomości i raczej nie należy on do mitomanów, którzy biją pianę o losach ulubionej marki. Również kilka osób z centrali fiata w Niemczech (np Sascha Wolfinger) to nie są ludzie ogrodzoni murem berlińskim i potrafią pośrednio odpowiadać na maile. Poza tym zobacz sobie tutaj: http://sww.automotivesuppliers.pl/in...mid=53&lang=pl

Coś jeszcze chciał byś wiedzieć? Może teraz Ty się podzielisz Twoją tajemną wiedzą i jej źródłami?
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 18-02-2015 o 08:29

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Czytam sobie lamentu, że nie ma jeszcze zdjęć Tipo952 w oficjalnym kubraczku, tylko "karykatury Maserati".
    A ja się pytam- jaki wpływ na działanie samochodu mają zderzaki, drzwi... szyby itd. AR to nie jest producent, który wypuszcza swój pierwszy model. Cały czas przecież FCA produkuje i projektuje samochody.

Więc założenie TYCH blach, drzwi i szyb to tylko kwestia ich założenia (jestem pewien, że mechanizmy wewnatrz sa sprawdzane w "mule").

To, że stoi linia produkcyjna w ogóle nie powinno być żadną niespodzianką. Takie rzeczy układa się całymi miesiącami. Wiem, bo pracuję w fabryce z branży automotive.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ojjjjj, tutaj to kolego pojechałeś. Pierwszy przykład z brzegu? Włoscy projektanci doszli do wniosku, że wiązki elektryczne do tylnej klapy w Julce mogą być z Bravo. Rozwiązanie sprawdzone, świetne, działa, super. Julkę testowali (w wersji finalnej, nie muła) w RPA zdaje się (gorąco), na północy Skandynawii (zimno) dobre kilka miesięcy. Tysiące przejechanych kilometrów, różne warunki pogodowe... Bomba.
    Po niecałym roku od wypuszczenia modelu okazało się, że w Julkach masowo przecierają się kable w wiązkach tylnej klapy. No cóż, okazało się, że ta w Bravo jest pod innym kątem i w Julce się nie sprawdzi. Alfa .

Pomijam łaskawie rozpadające się (!!!) gałki zmiany biegów czy cieknącą tylną klapę, bo jak oni tego nie byli w stanie sprawdzić, to ja nie wiem...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Tutaj jest sporo ciekawych informacji - między wierszami:
    http://passioneautoitaliane.blogspot...uova-alfa.html
    W marcu ruszają testy linii montażowej, a produkcja ma ruszyć po prezentacji planowanej na 24 czerwca. Mnie osobiście zaskoczyło, że Giulietta ma 11% udziału w rynku sprzedaży samochodów segmentu C - chyba to tylko Włoch dotyczy...
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ojjjjj, tutaj to kolego pojechałeś. Pierwszy przykład z brzegu? Włoscy projektanci doszli do wniosku, że wiązki elektryczne do tylnej klapy w Julce mogą być z Bravo. Rozwiązanie sprawdzone, świetne, działa, super. Julkę testowali (w wersji finalnej, nie muła) w RPA zdaje się (gorąco), na północy Skandynawii (zimno) dobre kilka miesięcy. Tysiące przejechanych kilometrów, różne warunki pogodowe... Bomba.
    Po niecałym roku od wypuszczenia modelu okazało się, że w Julkach masowo przecierają się kable w wiązkach tylnej klapy. No cóż, okazało się, że ta w Bravo jest pod innym kątem i w Julce się nie sprawdzi. Alfa .

Pomijam łaskawie rozpadające się (!!!) gałki zmiany biegów czy cieknącą tylną klapę, bo jak oni tego nie byli w stanie sprawdzić, to ja nie wiem...
    Zgodze się z Tobą. Może rzeczywiście zbyt ogólnikowo o tym wszystkim pomyślałem... ale- skoro tak to pewnie nie powtórzą tego samego błędu i auta w prawdziwej karoserii testowane są w laboratoriach, a i niebawem na pewno zobaczymy jakąś na ulicy.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Ja się tylko modlę o to by wypuścili tak duża ilość tej nowej alfy bym mógł sobie je kupić za kilka lat tak jak teraz 159

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Świetnie to otto ujął.
    Ewolucja - jej jest brak w AR.
    Poważniejsze i mające większe doświadczenie marki borykają się z kłopotami wynikającymi z braku dotatecznych ilości "roboczogodzin" testów konkretnych modeli, stąd liftingi czy poprawki w trakcie produkcji po ciuchu wprowadzane.
    A tu AR z kapelusza czarodzieja wysypie znikąd Giulię, i to od razu świetną ? Obawiam się ośmieszenia i wysypu masy przypadłości, o ile powstanie faktycznnie coś poza konceptem.
    Nie uwierzymy my niedowiarkowie dopóki nie zobaczymy - brak zaufania po wielu niespełnionych obietnicach
    A weźmy na tapetę Giuliettę - auto na nowej płycie, dużo nowych technologii:
    czy zaliczyła jakieś poważne przypadłości? Czy ośmieszyła się? Nie, a włos została by Car of the Year (z tego co pamiętam zajęła 2 miejsce)
    Bo drobiazgi typu odpadająca gałka, czy przecierająca się wiązka to pierdoły niemające znaczenia w ogólnym rozrachunku.
    Dlaczego niby teraz mieliby wypuścić gniota?

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Popisać jakieś tam teorie każdy lubi
    Mówi Ci coś nazwisko Ralph Kisiel? ?
    Nie mówi ale to bez znaczenia, tacy ludzie, bliscy tematom, mówią tylko to co mogą powiedzieć lub co im się każe powiedzieć
    złożony proces promocji nowego modelu ma istotne znaczenie dla sprzedaży, nie jest czynnikiem decydującym ale jednym z ważnych
    dlatego ja z definicji w takie przecieki nie wierzę, pewnie goście coś mówią ale ile w tym prawdy, nie wiemy

moje prognozy wyssałem z palca
    tyle samo są warte co wasze, sorry, "pewne źródła"
    to twardy biznes, nikt tam pary mailami róznym kolesiom nie puszcza