Przyczyna drgań jest banalna - na zimno nie pali na wszystkie cylindry (pewnie tam gdzie spalona świeca)
Przyczyna drgań jest banalna - na zimno nie pali na wszystkie cylindry (pewnie tam gdzie spalona świeca)
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jak tam u ciebie wygląda koło pasowe dwumasowe urządzeń pomocniczych?
Ja miałem mega drgania podczas ruszania z miejsca nawet z dodaniem gazu, a po jakimś czasie guma w kole odpadła całkowicie, na szczęście pasek chodził po wewnętrznej części tego koła a właściwie, po tym co z niego zostało jak tylko coś "uderzyło" podczas ruszania na parkingu, po czym zewnętrzna strona spadła na ziemię - jakie było me zdziwienie ja cofam autem a tam "coś leży"
Z tymi świecami to z reguły im dłużej czekasz (jak już nie grzeją), to za czasem się zapiekają i w późniejszym czasie może nie dać się ich odkręcić, co wiąże się z urwanie w głowicy, a to już generuje koszta.
Przyjrzę się temu elementowi. W którym jest miejscu dokładnie?
Jutro cały dzień sobie zarezerwowałem na zabawę w garażu. Będę mieć kompa to posprawdzam te świece, wtryski, korekty i co jeszcze mi przyjdzie do głowy. Jak uda się je wyciągnąć to sprawdzę czy grzeją. Jak coś będzie nie tak to mam już odłożone nówki w sklepie. Mam jednak nadzieję, że to tylko elektryka z tymi świecami i problem z samym sterownikiem/wiązką. Się zobaczy. A mam też innych parę rzeczy do zrobienia to akurat.
Haya
Przecież świec nie musisz wyciągać do sprawdzenia, więc po co się narażać niepotrzebnie.
bo u mnie też telepało przy ruszaniu winna była tarcza sprzęgła (łuźne okładziny na nitach) i wymieniłem też dwumas ale grgania na wolnych obrotach zostały
i dodam ze stojąc na luzie dodajc gazu słychać znaczne wibracje tak na środku konsoli haya u cb też coś takiego ma miejsce?
a co powiecie na to jak swiece cale, 2masa tez, sprzeglo rowniez?;> a i tak drga? Moze to bys poprostu tak kaprys modelu?? czy malo prawdopodobne? Sprawdzone zostalo wszystko co mozliwe i objawów brak. Bynajmniej w moim przypadku.
A jaką masz pewność Czosnku że dwumasa nie ma luzów, które powodują drgania? Wymieniałeś sam, czy wierzysz poprzedniemu właścicielowi na słowo? Przyczyną drgań mogą być również poduchy.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Wierze swojemu mechanikowi ktory przy mnie wymienial sprzeglo a przy okazji sprawdzal 2mase ktora nie wymagała wymianay i byla w b.d stanie. Poduchy również zostały sprawdzone. Tak jak napisałem awari brak.
poducha może być ok nie pozrywana ale może już była wymieniana na tani zamiennik i guma jest za twarda, dlatego trzęsie budą. Spotkałem się z takim problemem jakiś czas temu w przypadku poduszki pod skrzynię właśnie.
Druga sprawa nawet lekko lejący wtrysk powoduje trzęsienie silnikiem.
3 sprawa jeżeli była wymieniana 1 poduszka czy "ustawiono" silnik poprawnie po wymianie tej poduszki od skrzyni ? Proponowałbym poluzowanie na śrubach wszystkich poduszek i skręcenie z powrotem.