wyząbkowanie opony możne nastąpić w fabrycznie nowym samochodzie po przebiegu nawet 2-5 tys sprawdź![]()
szczególnie przy wielowahaczu
wyząbkowanie opony możne nastąpić w fabrycznie nowym samochodzie po przebiegu nawet 2-5 tys sprawdź![]()
szczególnie przy wielowahaczu
Pirelli mocno hałasują po prostu
Te P7ki są strasznie głośne. U mnie po zmianie na zimówki Michelin Alpin A4 też jest ciszej.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Zimowe Sotto Zero XL są jeszcze głośniejsze od P7
Znaczy się P7 tak mają i tyle, poza tym są super![]()
Dzisiaj się dowiedziałem przy wymianie na zimówki, że przednie P7 w zasadzie się skończyły... Przebieg samochodu to 67 tys. km, samochód przejechał 4 lata i 3 zimy, więc na letnich przejechane niecałe 40 tys. zapewne. Trochę szybko... Ale nie ma tego złego... Na lato pójdą pewnie Dunlopy Sport Maxx RT - 67 dB kontra 71 dB P7 i od razu powinno być lepiej.
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak wyglądają Dunlop winter sport 3d po 3 miesiącach eksploatacji, gwarancji nie ma bo to po dziurze (?) ja nie pamiętam jakiegoś uderzenia.
![]()
Żebym uwierzył że coś może stać się z oponą po wjeździe do dziury to by musiała być duża dziura i prędkość, ale prędzej byś uszkodził felgę i/lub zawieszenie. Jeśli felga nie ma śladu (rysa/wgniecenie w miejscu uszkodzenia), to pewnie w nic nie uderzyłeś a po prostu opona miała wadę fabryczną - statystycznie psują się najczęściej rzeczy nowe(wady fabryczne) lub stare(zużycie/uszkodzenia/starzenie się materiału).
Jak masz czas i zacięcie do walki to nie odpuszczaj gwarancji, na piśmie przekaż do odpowiedniego działu (z potwierdzeniem odbioru) żądanie wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy ze względu na wadę wykluczającą dalsze użytkowanie. Napisz że nie wjechałeś nigdy w żadną dziurę (co Ci próbowano wmawiać, mimo że nie ma żadnych śladów/uszkodzeń felgi/zawieszenia które musiałyby również powstać), i że jeśli sprawy nie załatwią to zgłosisz się do miejskiego rzecznika praw konsumentów.
Odnośnie Dunlopa WS 3D - kumpel jeździ od 3 lat w Stilo i bardzo zadowolony. Niestety czasem się ma pecha, mimo że kupi się produkt z "górnej półki" - z moich doświadczeń (parę reklamacji różnych topowych rzeczy) wiem że nie ma już jakości premium - każdy producent głównie ciśnie na obniżenie kosztów.
Felga jak nowa co widać na zdjęciu. Gwarancji jeśli nie uzyskam, to przynajmniej wpuszczę ich w koszty. W końcu praca urzędników i korespondencja kosztuje. Żeby było zabawnie to opona ma znaczek gwiazdy - homologacja BMW. Prawda że zabawne.
Ja mam te Dunlopy w Peżocie już ósmą (!!!) zimę i dają radę, chociaż na następny sezon chyba będą nowe, bo guma już stwardniała chyba za bardzo.