Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 179

Temat: Pare technicznych pytań przed zakupem 155 Silverstone

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Pmiętam jak dawno, dawno temu sąsiad kilka domów dalej miał 156 - wtedy był to szał pał, wychodziła na rynek więc każdy się za nią oglądał. A po jakimś czasie już każdy sąsiad wiedział jak tamten się skręcał na wieść że wymiana świec będzie go kosztowała bodajże 1600zł

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Ile ?? Te świece z platyny ? Haha..
    Ja wiem, że aso zawsze zdzierają ale 1600 ?
    Średniej klasy świeca NGK (bo ori podejrzewam nie lepsze) to ~10zł szt. 8 świec to z 80zł + wymiana to kolejne 10zl szt... to u średniej klasy mechanika gienka 160zł by wyszło ale 1600 o.O

Platynowe świece wkręcane diamentowym kluczem, które wkręcał serwisant ubrany w rękawiczki ze złotymi nićmi, które są kompletem ogrodniczek z kewlarem chyba. Full serwis - przegląd, oleje itp itd to może i 1600 ale tyle za same świece ??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek
    Mieszka w
    Warszawie
    Auto
    155 155 155

Domyślnie

Taka była kiedyś cena za świece do TS

Pamiętajmy że starczały na 100tys km

155

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

I dziwić sie, ze alfa słabo stała na rynku.. Jak każdy wiedział, że serwis Alfy tylko kosztował to kupował sobie VW B3/B4 i mial to wszystko w czubie.. Nie rozumiem tej polityki kosmicznych cen w ASO.
    Opel np. ma tak niskie ceny w aso, że lepiej jechać do ASO niż do wieśka mechanika.. a przy okazji zarabiają dużo więcej bo mają "normalne" ceny i kolejki przed salonem.. A Honda ? Ceny z kosmosu i kilka aut bo inni wolą robić po normalnych cenach.
    Wujek mojej młodej przed wakacjami musiał wymienić rozrząd.. Kilka serwisów - nikt nie miał czasu, miejsca itd..
    Więc jako zarobiony górnik powiedział, że odżałuje i do ASO. Co się okazało - cena wymiany rozrządu we fronterze wyszła porównywalna z zakładem u gienia a zamiast uwalonego silnika dostał auto umyte pod maską, wnętrze wyczyszczone i umyta (co prawda bez spuszczania się) buda. Od tamtej pory Frotka byla serwisowana tylko w ASO

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Marcin@romeo
    Mieszka w
    zielonka kolo Warszawy
    Auto
    Stelvio q4 280ps

Domyślnie

No ale to jest tylko opel ..

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Bez obrazy - ale alfa też nie jest marką o której nie można powiedzieć "to tylko alfa".
    Ani nie cieszy się ona opinią auta bez awaryjnego, ani nie jest uznawana za marke premium. Taki trochę nijakie auto. Kiedyś to była oznaka aut nie tuzinkowych typu saab. Teraz przez popularny model 156,159 jak ktoś ma alfe to zamiast "no piękne auto z włoską linią" to jest.. "Ładna, tylko pewnie wydajesz sporo na lawety, co? ".

Ogólnie jest kilka marek których ASO jest tanie i opłaca sie jeździć do ASO.
    1. książeczka serwisowa
    2. części ori
    3. wszystko zrobione jak nalezy, jak ksiązka kazała*
    a do takiego drogiego ASO jeżdża tylko Ci którzy mają pakiet nie limitowanych zer na koncie lub dziadki swoimi lanosami gdzie 1. aso jest tanie 2. robią tyle kilometrów rocznie co ja w miesiąc.

* nie dotyczy salonów gdzie śrubki kręcą praktykanci - za czasów mojej szkoły miałem w klasie gościa który nie znał sie na zegarku - nie obrażając go: debil totalny a praktyki miał w salonie VW/Audi gdzie kręcił śrubki w Pytonach, Q7 i inne temu podobno.. I nie działało to, że może na zegarku sie nie znał ale mechanik świetny bo kilku od nas z klasy miało z nim praktyki to opowiadali jakie komedie były.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Teraz najlepsze
    Na wuj jechać do ASO alfy skoro i tak nie ma tam części? A jak już są to trzeba kupić np. 13 gdzie do jednego auta wchodzą 4...
    O ASO alfy też SŁYSZAŁEM nienajlepsze opinie. Żenada...

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Arek Zobacz post
    Taka była kiedyś cena za świece do TS
    Dokładnie, wtedy jedna świeczka stała ponad 150zł.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Teraz najlepsze
    Na wuj jechać do ASO alfy skoro i tak nie ma tam części? A jak już są to trzeba kupić np. 13 gdzie do jednego auta wchodzą 4...
    O ASO alfy też SŁYSZAŁEM nienajlepsze opinie. Żenada...
    Omron ma rację. Serwisy Alfy to żenada na całego. Do tego brak części. Włosi to jedyny naród, który ma daleko w dupie stare auta. Do wieśwagena kupisz wszystko , a do Alfy nawet napinacza nie można dostać,czy pompy wody...

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Ale to w prostej linii wynika z awaryjności tych aut. Włosi nie liczyli że część z tych aut przeżyje więcej niż 10 lat i stwierdzili że nie ma sensu robić dużego zapasu części