Curwa mać. Jak widzę te przebiegi to ciarki mnie przechodzą...![]()
Curwa mać. Jak widzę te przebiegi to ciarki mnie przechodzą...![]()
oj tam, oj tam toż to z 80% aut sprowadzonych do naszego kraju tak ma , one tu przeżywają drugą młodość i śmigają drugie tyle- czasami![]()
166 2,4 JTD z 2002 roku - 430 tys. i ciągle rośnie. Niedługo prawdopodobnie pójdzie pod młotek. A przebiegom diesli z tegorocznika na poziomie 200 tys., jeszcze sprowadzonych, nadziwić się nie mogę
.
Moja FES miała zablokowany na 265000. Na liczniku jak szła na żyletki miała 200 000, ja byłem trzecim właścicielem więc nie zdziwiłbym się, gdyby była dwa razy kręcona i miała z 400-500 tysi![]()
Alfa Romeo 147 1,9 8V JTD 2001 rok - 1143830,6 km dane z dziś z komputera auta, a nadal jeździ i przebieg rośnie
W dodatku od nowości w Polsce.
Mam zdjęcia potwierdzające odczyt z kompa, plus odczyt robił kolega z forum alfaholików i obaj byliśmy w szoku
Może wezmą moją Alfę do muzeum hehe
Ostatnio edytowane przez Seraf ; 19-01-2017 o 14:11
Milion sto? Poważnie??
A na liczniku ile pokazuje? 114 tysięcy?
Ostatnio edytowane przez Zenonzlasu ; 19-01-2017 o 14:13
147 1.9 8v z EDC15 miały problem z odczytem parametru odometr przez kompa i w wielu autach pokazuje ponad bankę wiec nie ma się czym podniecacAuto musiało by robić rok w rok 60K km. Jest to możliwe ale kto tyle robi małym hatchbackiem?
![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 19-01-2017 o 14:24
Auto pierwszy kilka lat było zarejestrowane jako ciężarowe z kratką, potem po kilku latach jak trafiło do osoby prywatnej to jest adnotacja w karcie pojazdu, że stało się autem osobowym 5 miejscowym
Ogólnie jestem 9-10 właścicielem auta wg karty pojazdu chodź pewnie było ich więcej bo w karcie są tylko osoby które rejestrowały auto.
Co do licznikowego przebiegu to jest coś koło 253 tyś km, więc przy założeniu, że jest te 10% różnicy w stosunku do wskazań komputera to by się wszystko zgadzało, bo jakby na liczniku było 143-144 tyś km to już na bank bym uwierzył w przebieg ponad 1 milion km
Ale skoro 147 nie chcą komputerom ujawniać swojego prawdziwego przebiegu to w zasadzie mogę trzymać się tego że jest 253 tyś km.
Choć dziwne, że w tym temacie nikt wcześniej nie napisał o takim przebiegu w 147
A gdzie mogę sprawdzić czy moja 147 JTD ma EDC15?
Ostatnio edytowane przez Seraf ; 19-01-2017 o 14:41
Masz na 100% edc 15. Zrób małe doświadczenie. Spisz dokładną wartość z ECU po podpięciu do kompa. Skasuj licznik przebiegu trasy. Zrób równe 10km wg licznika i sprawdź ile wzrosło w ECU. U mnie było to samo na liczniku 200K w kompie ponad banka. Problem z odczytem prawidłowego przebiegu w 147 z EDC15 jest znany od dawna.