Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Temat: Nakładki na progi

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał RafalskiJ Zobacz post
    Nie mam gdzie zostawić auta na 12h z dociśniętymi progami wiec taśma wydaje mi się najlepszym i najszybszym rozwiązaniem które spokojnie ogarnę na parkingu pod blokiem. Czytałem coś na jaj temat i podobno to kozak i jest to bardziej klej akrylowy w postaci paska a nie zwykła taśma dwustronna.
    Nie babraj się z klejami, zwłaszcza w takich warunkach polowych.
    Taśma 3M 80320
    http://allegro.pl/3m-12mm20m-tasma-d...061631570.html
    od dołu wkręty - pierwsze, później taśma.
    Tylko 2 warunki są - czystość powierzchni pod tasmą oraz temperatura - nie pamiętam 15 czy 20st C jako minimalna jest podawana, teraz raczej za zimno jeszcze.
    Trzyma zaraz po przyklejeniu. W razie czego łatwo zdjąć.
    Ta druga taśma VHB pewnie też, choć ja kiedyś pytałem w 3M i polecili w pierwszej kolejności do takich zastosowań 80320, u mnie >rok na razie, bez odstawania. Na kleju mam w drugiej 156tce ale progi nie oryginalne tylko sztywniejsze laminatowe kopie sportpacka, po jakimś czasie zaczynały odstawać, trzeba było podklejać, zawsze gdzieś ślad tego kleju wyłaził.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar siroccoxp
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V JTDm blu daytona. BMW E91 320 kombi

Domyślnie

Osobiscie wolalbym sportpaki ale u mnie one juz odstaja i brakuje jednej zSlepki od dolu. Poza tym oryginalne sportpaki sa za krotkie i z jednej strony jest odsloniety blotnik. Macie jakas alternatywe ? Badz te "podrobki" sportpakow o odpowiedniej dlugosci bez miejsca na chlapacze. Nie wiem czy swoje regenerowac czy znalezc gdzies nowe. Bylbym wdzieczny za jakies nqmiary
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał cinas Zobacz post
    Daj sobie spokój z taśmą- po tygodniu mi odeszła.
    Bo kiepskiej taśmy użyłeś.

3M VHB na ładnie oczyszczoną i odtłuszczoną zmywaczem silikonowym powierzchnię i nie ma opcji żeby nie trzymało latam, ludzie tym spoilery kleją i trzyma lepiej od każdego kleju do szyb.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

Pewnie masz rację, że ciulową użyłem. 3M to nie była - a miała być taka zajebista...

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał siroccoxp Zobacz post
    Osobiscie wolalbym sportpaki ale u mnie one juz odstaja i brakuje jednej zSlepki od dolu. Poza tym oryginalne sportpaki sa za krotkie i z jednej strony jest odsloniety blotnik. Macie jakas alternatywe ? Badz te "podrobki" sportpakow o odpowiedniej dlugosci bez miejsca na chlapacze. Nie wiem czy swoje regenerowac czy znalezc gdzies nowe. Bylbym wdzieczny za jakies nqmiary
    co do "krótkości" sportpacków, też mnie to irytowało początkowo, ale po latach w zasadzie stwierdzam że może to i lepiej, bo nic nie trze o rant błotnika (wiadomo że masa piachu błota itp. by była tam miedzy końcówką progu a tym rantem, który i tak ma tendencję do rdzewienia ale póki go widać to można co jakiś czas jakimś brunoxem psiknąć i jest ok.
    Ale jeśli byś chciał wydłużonego sportpacka to kiedyś w tej firmie zrobili (zarówno zwykłe jak i te wydłużone), może jeszcze mają formy to Ci zrobią ? :
    http://www.plastbike.pl/
    Tyle, że to nie tak miękkie tworzywo jak oryginały i z nim już nie jestem pewien czy taśma sobie poradzi, a i klej jak wyżej wspomniałem przy tym tworzywie puszczał.

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał cinas Zobacz post
    Pewnie masz rację, że ciulową użyłem. 3M to nie była - a miała być taka zajebista...
    Powiem Ci tak, mi kawałek sportpackowej dokładki odstawał lekko na tyle po tym jak jeden kretyn przy zmianie kół na warsztacie źle się zabrał za podnoszenie auta. Próbowałem przykleić to klejem do szyb wurtha: wszystko oczyszczone, podparte pięknie deskami na 24h i dupa. Oczyściłem, przykleiłem dwa paski 3M VHB, docisnąłem dokładkę na 5 sekund i złapało na amen, od tamtego czasu ani myśli odchodzić, trzyma jak głupie.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Rowerzysta Avatar RafalskiJ
    Mieszka w
    Oleśnica
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 16V

Domyślnie

A ta z linka co podałem wcześniej będzie ok? Bo są też te taśmy VHB bez dopisku RP ale są droższe

Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar siroccoxp
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V JTDm blu daytona. BMW E91 320 kombi

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    co do "krótkości" sportpacków, też mnie to irytowało początkowo, ale po latach w zasadzie stwierdzam że może to i lepiej, bo nic nie trze o rant błotnika (wiadomo że masa piachu błota itp. by była tam miedzy końcówką progu a tym rantem, który i tak ma tendencję do rdzewienia ale póki go widać to można co jakiś czas jakimś brunoxem psiknąć i jest ok.
    Ale jeśli byś chciał wydłużonego sportpacka to kiedyś w tej firmie zrobili (zarówno zwykłe jak i te wydłużone), może jeszcze mają formy to Ci zrobią ? :
    http://www.plastbike.pl/
    Tyle, że to nie tak miękkie tworzywo jak oryginały i z nim już nie jestem pewien czy taśma sobie poradzi, a i klej jak wyżej wspomniałem przy tym tworzywie puszczał.
    Dzieki chyba wezme jednak odswierze te co mam i moze skompletuje brakujaca zaslepke. Najwyzej dogadam sie z blavharzem zeby jakis sensowny odstep zrobil od przodu badz od tylu. Dzieki za rade, w sumie jak dla mnie SP wygladaja najlepiej
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"