Trzeba czekać do końca czerwca i może wtedy będzie wiadomo na czym prawa stanęła.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
czemu ma nie nazywać sie Giulia?
jakie argumenty?
może chodzi o to, co kolega andrzej pisał wyżej, że tyle tyle oczekiwania, to i rozczarowanie może być większe, bo się wszyscy nie wiadomo czego spodziewają?
a tak powiedzą: nie, to nie Giulia, to zupełnie inne auto
chociaż to przecież będzie to samo auto
ja bym dał, jesli nie Giulia, to numer 169....
Pan Wester w Genewie zaliczył kilka wypowiedzi. Jedną z ciekawszych jest ta poniżej:
Auf der Ausstellung in Genf hat Harald Wester erklärt, dass alle Alfas, also auch im sogenannten C-Segment, auf der Basis des Heckantriebs gefertigt werden. Er führte dazu folgendes aus: "Ich mag die Idee, dass wir die einzigen sind die, in dem C-Segment eine Limousine mit Heckantrieb anbieten." Er verweist darauf, dass die deutschen Premiummarken in diesem Sektor auf den Frontantrieb umstellen. Weiterhin führte er folgendes aus: ""Ich bin weiterhin davon überzeugt, dass der Weg, den wir gewählt haben wesentlich ist. Wir haben Autos im Sinn, die Emotionen vermitteln, in dem der Fahrer sich als ein integraler Bestandteil des Autos fühlt. Etwas anderes ist dies in den deutschen Fahrzeugen. Sie sind kalt in ihrer "Technokratie", vielleicht einwandfrei, aber ohne die Fähigkeit, Emotionen zu vermitteln." Mittelfristig wird auch der Hybridantrieb in den Alfas eingesetzt, um die Bestimmungen über die Kohlendioxidemissionen zu erfüllen.
Mniej więcej taka treść:
Harald Wester wyjaśnia, że wszystkie?! alfy, czyli również w tzw segmencie C, będą przygotowywane na bazie tylnego napędu. Wyraził się dokładnie: "Podoba mi się pomysł, że jako jedyni w segmencie C oferujemy (choć jeszcze jej przecież nie ma) limuzynę z napędem na tył"
Zwraca uwagę na to, że niemieckie marki premium w tym sektorze przestawiają się na przedni napęd. Następnie powiedział: "Jestem przekonany, że droga którą wybraliśmy jest ważna/istotna. Mamy na myśli auta, które budzą emocje i w których kierowca czuje się ich integralną częścią. Inaczej wygląda to w niemieckich autach. Są one zimne w swojej "technokracji", być może nienaganne ale bez umiejętności dostarczania emocji"
W niedalekiej perspektywie w alfach będzie też zastosowany napęd hybrydowy aby spełnić normy emisji dwutlenku węgla.
Ciekawe słowa, jak na Niemca![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-03-2015 o 21:19
Byłeś Kolego szybszy, ja chciałem podać ten wywiad po włosku. Ciekawe jest jeszcze stwierdzenie o wielu modelach do 2018 roku.
fajnie jakbysmy juz ten wyglad mogli zobaczyc![]()
piąty rok chyba już czytamy bajki wujka Haralda
))
Faktycznie wiele już wiosen minęło na wysłuchiwaniu opowieści o następcy 159. Na szybko znalazłem taki artykuł z dnia 17.07.2009 ;-)
http://www.mototydzien.pl.hostingasp.pl/news.aspx?n=158
A jakby pogrzebać dokładniej to pewno znalazło by się coś jeszcze starszego.
Generalnie tylny napęd nie jest dobrym rozwiązaniem. Jedyną zaletą jest moc silnika jaki mozna zaimpementować pod tego typu napęd, reszta to same minusy.
Jeśli chodzi o napęd hybrydowy to niestety ale rozwiązanie takie może być bardzo kosztowne w zakresie serwisowania dla przyszłego właściciciela samochodu.![]()