Strona 21 z 168 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223242526272829303171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    Auto jak to auto za te 9lat miało trochę przygód, mniejszych lub większych, oglądałem z mechanikiem i okazała się w dobrym stanie. Wiadomo że 9letnie auto idealne nie będzie, jest kilka pierdół do zrobienia, parujące reflektory, spalone 2 żarówki, opony do wymiany jak pisał i parę pierdół się pewnie znajdzie albo wylezie w najbliższych miesiącach ale pod względem mechanicznym i blacharskim jest bardzo dobra. Pod spodem nie ma grama rdzy! zawieszenie nie kwiczy i nie stuka. Nie wiele się namyślałem w poniedziałek jadę je odebrać i w końcu spełni się marzenie o Alfie GT!! (chociaż kolor jest paskudny xD, musiałem jak typowy polak )
    Parujące reflektory to w tym modelu standard - koło mojej pracy parkują 3 takie Alfy, wszystkim parują. Jeśli masz garaż problemu praktycznie nie zobaczysz, tylko uważaj na myjniach. Rdza - jak piszesz - ludzie do mnie dzwonią i opowiadają, że większość egzemplarzy ma już dość mocno przeżarte progi i ogólnie od spodu jest rudo. Najlepszy przykład jak bardzo są to "zadbane" auta.
    Co do podejścia Twojego, że auto ma 9 lat więc z dużym prawdopodobieństwem miała może jakąś stłuczkę czy przygody "parkingowe" itp. - szczerze to wolałbym wziąć takie coś od kogoś kto jest szczery niż łykać zapewnienia handlarza, że NIC się nigdy nie działo, że wszystkie elementy z ori lakierem, że "igła".
    Mój znajomy ma od kilku lat Audi A4 B6. Auto miało już 3 dzwony (no ma takie "szczęście") - za każdym razem ubezpieczalnia wykładała siano, on kupował nowe elementy blacharskie w tym samym kolorze co jego auto i samochód po 3 dzwonach ma też fabryczny lakier na całości. Fajnie, że podchodzisz do tego zdroworozsądkowo i wiesz, że nie ma "okazji" i auta to są rzeczy, które się eksploatuje i jak coś wygląda za dobrze to pewnie jest przypudrowany trup.
    Btw. dzwonił do mnie ostatnio facet, któremu już kilku handlarzy wmawiało, że to 150 KM pali 6 litrów w mieście i się pytał czy czasem się nie pomyliłem mówiąc, że musi się przygotować na spalanie rzędu 9-11 w zależności od stylu jazdy
    Ktoś mądrze kiedyś powiedział, że jak Polak słyszy, że np. takie spalanie jest, albo że lakier fabryczny na całym elemencie, albo jak widzi przebieg 150k to on w to wierzy i takie auto kupi. Dlatego handlarze kręcą liczniki, polerują auta na błysk, bo ludzie kupują oczami. Takie są wymagania rynku, a handlarze starają się im sprostać. Oczywiście sposoby są karygodne, ale interes się kręci, nie?

pozdrawiam i gratuluję zakupu, moim zdaniem kolor jest PIĘKNY.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Akurat gość od którego biorę, był naprawdę szczery, powiedział wszystko. Mechanik oglądną ja dla swojego spokoju przeleciałem auto miernikiem grubości lakieru. Wszystkie "stłuczki" pokryły się w 100%.
    Przebieg mam 150k+ facet sam przyznał, że nie sądzi żeby taki był ale auto zadbane więc się nie zastanawiałem. W końcu nie kupuje się przebiegu tylko samochód w danym stanie.

Dzięki jak już będę miał je fizycznie to się pochwalę .

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie superalfa

Co sądzicie nt alfy GT z krakowskiej superalfy?
    http://www.superalfa.pl/index2.php?C...t=Alfa%20Romeo
    Jestem tu nowy, szukam alfy GT dla Żony, bardzo się jej podobają, mnie zresztą też.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

To raczej Częstochowa.

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

i teraz wklep "superalfa" w googla albo szukajke forum ...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Jak patrze na stan kierownicy tej: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-C36166127.html to te 176 tys. przebiegu bylo chyba skrecone z 376 tys... no ale ogloszenie prywatne chociaz.

Pozostale dwa auta od handlarzy (sprawdz w google po numerze telefonu) - ja bym nawet na to nie patrzyl, a juz na bank nie w takiej cenie. Cudow nie ma, to sa prawdopodobnie auta z wkladem 5-6k na start.

Dodano po 17 minutes:

Cytat Napisał janflo Zobacz post
    Co sądzicie nt alfy GT z krakowskiej superalfy?
    http://www.superalfa.pl/index2.php?C...t=Alfa%20Romeo
    Jestem tu nowy, szukam alfy GT dla Żony, bardzo się jej podobają, mnie zresztą też.
    jest specjalny, przyklejony na samej gorze temat o Superalfie w dziale "Porady przy zakupie": http://www.forum.alfaholicy.org/pora...estochowa.html
    Ostatnio edytowane przez khad ; 10-03-2015 o 09:02 Powód: Dodano

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał khad Zobacz post
    Jak patrze na stan kierownicy tej: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-C36166127.html to te 176 tys. przebiegu bylo chyba skrecone z 376 tys... no ale ogloszenie prywatne chociaz.

Pozostale dwa auta od handlarzy (sprawdz w google po numerze telefonu) - ja bym nawet na to nie patrzyl, a juz na bank nie w takiej cenie. Cudow nie ma, to sa prawdopodobnie auta z wkladem 5-6k na start.

Dodano po 17 minutes:

jest specjalny, przyklejony na samej gorze temat o Superalfie w dziale "Porady przy zakupie": http://www.forum.alfaholicy.org/pora...estochowa.html
    Moja kierownica z ori 265tys km wygląda gorzej niż to z zdjęcia. Nie warto oceniać stanu zużycia kierownicy po tym jak jest wytrta bo ludzie mają różna skórę na dłoniach i jednym sie szybciej wyciera drugim wolniej.

Olkusza tez sie na forum nie poleca wiec bym odpuścił.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

mnie sie podobo jedna gyty na ropa ale ni ma jej na żadnym aledrogo ino na fb jedyn wystawił za 16500 polski salon nawet

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ni ma jej na żadnym aledrogo ino na fb jedyn wystawił za 16500 polski salon nawet
    Aha.