Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Temat: AR 159 do 19 tys- czy warto?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Dokładnie. Zsumować wszystko do kupy i się nazbiera.
    Inna grupa ludzi inwestuje w auto dopiero jak coś się całkiem spierniczy. Ale takie egzemplarze można rozpoznać od razu. I będzą odpowiednio tańsze. Żeby nie było - nikogo nie potępiam. Po prostu jedni traktują auto jako dupowóz na trasie z pkt A do B, który ma być jak najtańszy. Inni lubią czerpać jeszcze z tego przyjemność
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Embrion
    Auto
    Dopiero rozglądam się nad AR :)

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie się moim tematem, dzięki wam dużo się dowiedziałem i jednak na rezygnuje z tego zakupu Będę radował oko oglądając wasze 1590ki na drodzę.. Znajomy mnie przekonał , żebym kupił vectre c gts ( wiem, dla alfoholików to kiepski pomysł ) ale chyba kupię troszkę bardziej zadbana vectrę niż niekoniecznie dobrą 159 )

ViP Maniak resoraków Avatar majk
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Bezcen Może jeszcze 2009? Jaki silnik?

Poza tym piszesz o cenie w ojro - zatem domyślam się, że auto zostało zakupione za granicą. A myślisz że handlarze to frajerzy sprzedający auta po cenie zagranicznej? Nie każdy jeśli po auto do Niemiec czy Włoch osobiście.

4000 ojro = 17-18 tys zł. Dodaj koszt transportu i marżę handlarza.
    Ja wiem czy bezcen normalna cena za jaką sprzedaje samochód właściciel. Rok 2007 , a silnik to Fiatowskie 1.9 JTDm .Zapewniam ciebie że handlarz nie kupuje drożej takiego samochodu niż 2,5-3 tyś eur. Tylko w takim przypadku albo jest po wypadku (,a takiego nie chce mu się naprawiać ) albo ma przebieg dużo ponadnormatywny i jest mocno wyeksploatowany mechanicznie . Potem szybko za pomocą specjalistów wysokiej wody nadaje mu właściwości użytkowe i sprzedaje. Natomiast generalizowanie że wszystkie 159 za 20 tyś to pojazdy z wkładem 10 tyś, jest nieprawdziwe.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał bogi93 Zobacz post
    Dzięki za zainteresowanie się moim tematem, dzięki wam dużo się dowiedziałem i jednak na rezygnuje z tego zakupu Będę radował oko oglądając wasze 1590ki na drodzę.. Znajomy mnie przekonał , żebym kupił vectre c gts ( wiem, dla alfoholików to kiepski pomysł ) ale chyba kupię troszkę bardziej zadbana vectrę niż niekoniecznie dobrą 159 )
    Bo znajomy żyje stereotypami... Nie słuchaj! Namawiać nikt Cię tutaj pewnie nie będzie, ale założe się że bedziesz sobie pluł w brode za każdym razem jak będziesz mijał 159 w swojej nudnej vectrze Ja bede szukał aż znajde coś, co mi będzie odpowiadać i nie ma bata No chyba, że nie znajde przez jakis czas nic fajnego to bede szukał jakiejs toyoty, ale to ostatecznosc Spełniaj marzenia! Nie ma się co spieszyć - trzeba szukać długo i nabierać doświadczenia w oględzinach tego autka i wtedy są szanse większe A jak nie będzie Cie stac na naprawy to sprzedasz i wtedy sobie kupisz coś innego (chociaz wg mnie vectra to duzo gorsza opcja) Słuchaj siebie a nie ludzi! A serce staraj się pogodzić z rozumem i lepiej podchodzić z dystansem do każdej oglądanej 159 bez względu na jej stan wizualny - może być sliczna, ale nie technicznie, a może być brudna, brzydka, wymagająca polerki fajnej ale mechanicznie dobra Naprawde nie ma się co sugerować zdaniem znajomych , którzy zapewne nigdy nie mieli do czynienia z takim autem i żyją stereotypami. Jak patrze na koszty utrzymania auta, którym jeżdżę teraz to naprawde alfa nie wypada źle (pomimo tego ze jest conajmniej o 7 lat młodsza), a nawet dużo lepiej (dwumas do alfy sachsa widziałem za okolo 1200, dwumas do mojego sztrucla starego 2000-2600 a o wtryskach to nawet nie wspominam). Grube awarie w alfie nie są droższe od innych, a czasami nawet tańsze i nie ma co panikować Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach autka (obojętnie czy opla czy alfy)

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

Planuję odwiedzić giełdę w Rzeszowie, ze znajomym mechanikiem, tyle jest z nim taki problem jak z połową polaków, jest uwięziony w stereotypach vw,audi, bmw, opel.. I wydaję mi się , że nawet jeśli znajdę upraginoną 159 to i tak od niego usłyszę tylko " wolisz a4 w tej cenie "

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

na giełdę w rzeszowie szkda jechać...jezdziłem jakiś czas temu co niedziele i ani jednej 159 nie było...oczywiscie to nie jest reguła bo wiadomo czasami jakis sprzedawca się wybierze ale szanse ze spotkasz są baaardzo małe ps.jak jesteś z okolic rzeszowa (tak jak ja) i chcesz pooglądać 159, sprawdzić czy Ci pasuje i pogadać to mozemy się spotkać

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał bogi93 Zobacz post
    Planuję odwiedzić giełdę w Rzeszowie, ze znajomym mechanikiem, tyle jest z nim taki problem jak z połową polaków, jest uwięziony w stereotypach vw,audi, bmw, opel.. I wydaję mi się , że nawet jeśli znajdę upraginoną 159 to i tak od niego usłyszę tylko " wolisz a4 w tej cenie "
    kup 159)na co ci vectra ze niby tansza w utrzymaniu etam)szczerze to gdzie wyglądem vectra do 159 ,ja juz kiedys głupot sie na słuchałem o alfach i po taniosci kupiłem brave ,1,5 roku ją miałem i ciągle na drodze było oglądanie o o alfa ))))sprzedałem 156 kupiłem i zadowolony byłem 6lat miałem i gt teraz i zadowolony jestem.Kup 159 boi tak ją kupisz to poco to odwlekac)

Użytkownik Romeo Avatar LukeMazur
    Mieszka w
    Bieszczady
    Auto
    Toyota Supra JZA80 / Nissan Stagea RS260

Domyślnie

Cytat Napisał Butch Zobacz post
    wszystko zależy od tego jakim autem chcecie jeździć - czy jego stan ma być jako taki czy auto ma być w 100% sprawne i wyglądać jak najlepiej się da.
    Ja jestem świeżo po zakupie pięknej Włoszki 159 SW 2.0 z 2009r w naprawdę dobrym stanie (tanio nie było) i na dzień dzisiejszy aby doprowadzić auto do stanu jaki mnie interesuje do zrobienia mam (ceny w zł):
    rejestracja ~ 200,00
    ubezpieczenie ~ 1500,00
    4 opony letnie ~ 1900,00
    geometria ~ 140,00
    klocki + tarcze przód ~ 700,00
    egr+czyszczenie kolektora+program = 300,00
    tłumik końcowy ~ 600,00
    olej ~ 200,00
    filtry ~ 200,00
    czyszczenie wnętrza ~ 300,00
    uszczelka pompy podciśnienia
    trzeszczenie w podszybiu
    do tego parę groszy za robociznę i parę pierdół (ramka na rejestrację, lakier zaprawkowy)
    Suma: ~ 6000,00
    cześć rzeczy można rozłożyć w czasie, ale do wakacji musi być to zrobione
    tanio nie będzie, ale czy w innym aucie byłoby inaczej?
    Zależy

Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

na giełdę w rzeszowie szkda jechać...jezdziłem jakiś czas temu co niedziele i ani jednej 159 nie było...oczywiscie to nie jest reguła bo wiadomo czasami jakis sprzedawca się wybierze ale szanse ze spotkasz są baaardzo małe ps.jak jesteś z okolic rzeszowa (tak jak ja) i chcesz pooglądać 159, sprawdzić czy Ci pasuje i pogadać to mozemy się spotkać

mieszkam 60 km od rzeszowa, na południe ale póki co nie ma mnie w Polsce, ale jak wrócę to chętnie obejrzę

kup 159)na co ci vectra ze niby tansza w utrzymaniu etam)szczerze to gdzie wyglądem vectra do 159 ,ja juz kiedys głupot sie na słuchałem o alfach i po taniosci kupiłem brave ,1,5 roku ją miałem i ciągle na drodze było oglądanie o o alfa ))))sprzedałem 156 kupiłem i zadowolony byłem 6lat miałem i gt teraz i zadowolony jestem.Kup 159 boi tak ją kupisz to poco to odwlekac)

Wydaję mi się ,że masz rację bo choruje na tą 159. Gt też piękne , ale kolega ma i niechce takiego samego kupować jak on . Kupie pewnie ta AR , najwyżej będę przestrzegał innych nad kupnem jej w podobnej cenie.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał majk Zobacz post
    Zapewniam ciebie że handlarz nie kupuje drożej takiego samochodu niż 2,5-3 tyś eur
    Zapewniam Cię, że nie masz racji.

Masz 120 KM? Progression? Jakieś bajery czy standard?
    Lepsze wyposażenie w aucie podbija cenę. I nie pisałem o wkładzie 10 tys. zł.

bogi93, nie sądzę, żeby Vectra była dużo tańsza w eksploatacji Toż to jeszcze bardziej Opel niż 159
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10