Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: Alfa 147 dla mlodzienca?

Użytkownik Embrion Avatar minister
    Mieszka w
    jeszcze z polski
    Auto
    już nie alfa

Domyślnie

a nie myślałeś o 156? w tych pieniądzach coś mądrego już wyrwiesz (poprawcie mnie jeśli się mylę)
    a jak pytałeś o budżet? moje jtd kupiłem za 15 tys ze świadomością że na dzień dobry 3 tys wpakuje..... po 2 latach eksploatacji z 3 tys zrobiło się 11.... ale mam prawie "igłę:

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

156 jest ładna, jednak nie mogę się przekonać do jej wnętrza

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-spo...C35871320.html

Użytkownik Embrion Avatar minister
    Mieszka w
    jeszcze z polski
    Auto
    już nie alfa

Domyślnie

wnętrze ze 147 i auto byłoby "idealne"

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    W Toruniu parę dni temu poszła wychuchana 156 z poliftowym wnętrzem i JTSem, za 8900 bodajże.
    Miałem ostatnio przyjemność podpiąć pod kompa tą 156 nowemu właścicielowi, przebieg na liczniku 183tys a w FES 492tys km

Cytat Napisał Don Corleone Zobacz post
    Silnika TS się boję, ze względu na jego opinie
    Eee, nie taki Twin Spark straszny jak go malują JTD niby lepsze, ale ich osprzęt do najtańszych nie należy.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

Cytat Napisał Karol147 Zobacz post
    Miałem ostatnio przyjemność podpiąć pod kompa tą 156 nowemu właścicielowi, przebieg na liczniku 183tys a w FES 492tys km
    No to ładnie cofnięty :/

Cytat Napisał Karol147 Zobacz post
    Eee, nie taki Twin Spark straszny jak go malują JTD niby lepsze, ale ich osprzęt do najtańszych nie należy.
    Mógłbyś Karolu nieco rozwinąć myśl?

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Mógłbyś Karolu nieco rozwinąć myśl?
    No w JTD masz dwumas, wtryski co w razie awarii jest dość drogie w naprawie. TSa jak dorwiesz zadbanego, zdrowego to posłuży. To delikatne silniki, ale jak się zalewa dobrym olejem, pilnuje jego poziomu, nie piłuje na zimnym, wymienia rozrząd na czas to nie powinny sprawiać większych problemów. W tym budżecie właśnie skłaniałbym się ku silnikom TS niż JTD. Chociaż za 7tyś będzie bardzo bardzo ciężko znaleźć coś sensownego, dużo oglądałem 147 w tej cenie i podobnej i niestety...
    Ostatnio edytowane przez Karol147 ; 11-03-2015 o 20:08

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

Karol, czy taki TS nadaje się do gazu? I w ogóle czy nadaje się na pierwsze auto?
    Na forum taka masa postów, że jeszcze troszkę się gubię

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Karol, czy taki TS nadaje się do gazu? I w ogóle czy nadaje się na pierwsze auto?
    Na forum taka masa postów, że jeszcze troszkę się gubię
    Co do gazu to się nie wypowiem, nie jestem zwolennikiem gazowania więc się nigdy tym nie interesowałem. Ale, na forum są tematy o gazowaniu TSów
    Pewnie, że się nadaje jako pierwsze auto, ale tylko pod warunkiem, że kupisz zadbaną, w naprawdę dobrym stanie. W przeciwnym razie możesz się szybko zniechęcić. Czasami lepiej zaczekać, dozbierać więcej pieniędzy i wtedy kupić. Nie szukaj okazji bo ich nie ma, na ogłoszenia 147 za 4tys zł w super stanie w JTD, FULL OPCJA w ogóle nie patrz.

jersey
    Gość

Domyślnie

Za 7000 to ja bym się rozejrzał za 146 albo 145 z TSem 1,6 albo 1,8, ew. JTDkiem. Za tą kasę powinieneś wyrwać w miarę sensowne auto. No i 146/145 jest znacznie tańsza w utrzymaniu niż 147/156.

A jeżeli nie te Alfy to może Fiat Brava? Z benzyną 1,2 lub 1,6 albo JTDkiem. 7000 spokojnie wystarczy na zadbane auto. Alfa to nie jest, ale auto wg mnie bardzo ładne, z większymi silnikami całkiem dynamiczne, chociaż wiadomo do topowych silników ze 147 daleko.

Bravę miałem od nowości przez naście lat więc polecam autko z czystym sumieniem.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

Jeśli chodzi o Fiata, to bardziej rozważałem Stilo, fajną nietypową bryłę ma, ale chyba ciężko będzie coś znaleźć do 7tys

Panowie, a co myślicie o tych egzemplarzach? Na zdjęciach całkiem fajnie wyglądają, ale niech się fachowcy wypowiedzą:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-2-0...C35121985.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C36288157.html

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia