Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Temat: Alfa 147 dla mlodzienca?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie Alfa 147 dla mlodzienca?

Witam, na początku chciałem powiedzieć, że przeczytałem wszystkie tematy, ale nadal niezbyt rozumiem.
    A więc do rzeczy: chciałbym kupić Alfę 147 1.9 do 7tys polskich złotych, lecz wszystkie posty, które przeczytałem są na 'nie'. I tu się rodzi pytanie: dlaczego?
    Jeśli mógłbym, proszę przejrzyjcie poniższe oferty i powiedzcie co z tymi autami jest nie tak:
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...5-ID97wxP.html
    http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...5-ID93Lfl.html
    http://otomoto.pl/C35735448.html
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5150151065
    Mam nadzieję, że nie zostanę wrogo odebrany. Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam Was Bracia i Siostry .

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Powiem ci dlaczego większość postów jest na "NIE". Zwyczajnie w tych pieniądzach nie da się kupić normalnego egzemplarza który zaraz po zakupie nie spędzał by Ci snu z powiek. Zasada jest prosta, szukasz auta z 2002,2003 roku... Teraz zerknij na fiaty seicento z podobnych roczników i zobacz ile trzeba zapłacić za ładnie utrzymany egzemplarz. Niestety samochody mają to do siebie że na wejściu trzeba zapłacić swoją cenę, w innym wypadku po zakupie na wejściu zostawisz 3000zł, albo co gorsza po jakimś czasie dowiesz się że auto ma wspawaną ćwiartkę. Reasumując z budżetem 7 tyś zł odpuściłbym sobie alfa romeo, no chyba że powoli będziesz chciał doprowadzać do ładu egzemplarz który kupisz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    QJawyY
    Auto
    Giulietta 2.0 ~200KM 440Nm 2010r

Domyślnie

LINK 1 : foty z telefonu i to marnego- jak na handlarza to specjalna zagrywka, żeby ukryć odcień blach czy szpar. Brak zdjęć silnika, brak foty na zapłonie(może checkEngine), nic nie piszą o zawieszeniu, wymianach.
    Link 2 : to samo, jedyny plus, że na polskich numerach.
    LINK 3 : ogłoszenie niektywne
    LINK 4: tył nie pasuje , fotele chyba przekładane w porównaniu do kierownicy, opis żenada, przebieg pewnie cofnięty do 200tys

Zawsze możesz jechać zobaczyć. Ale pamiętaj- u handlarzy nie ma okazji...Najczęściej to składaki z mechaniką w mniejszym lub większym stopniu do robienia. Jedź z kimś obeznanym z diesel'ami. Dwumas, turbo, wtryski, zawiecha- to trzeba sprawdzić. Wejdź na niemieckie odpowiedniki otomoto i sprawdź jakie są przebiegi i ceny za te roczniki. Weź pod uwagę, że handlarz na tym jeszcze zarabia i zastanów się co mógł sprowadzić w tej cenie...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    kraków PROKOCIM
    Auto
    156 2.0 TS ; 147 1.6ts 105km

Domyślnie

Cytat Napisał gramian Zobacz post
    . Ale pamiętaj- u handlarzy nie ma okazji...Najczęściej to składaki z mechaniką w mniejszym lub większym stopniu do robienia.
    wczoraj kupilem dla mamy 147 1.6 silnikowo igła, do roboty tylko łącznik przód i tyl i dolny wachacz plus linki recznego. poza rozrzadem i plynami wydatek konczy sie na tym wiec czasami mozna kupic..

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

W przebiegi nie wierzę nikomu, a i rocznik uważam za nieistotny. Myślę że najważniejszy jest stan auta.
    Ale w takim razie, według Was ile trzeba zabulić za porządną AR 147 w dieselku? I jeśli do 7tys nie Alfa, to co innego polecilibyście? Tylko nie mówcie, że sejsento, bo potrzebuję czegoś z klimatyzacją..

Cytat Napisał szczurekkrk Zobacz post
    wczoraj kupilem dla mamy 147 1.6 silnikowo igła, do roboty tylko łącznik przód i tyl i dolny wachacz plus linki recznego. poza rozrzadem i plynami wydatek konczy sie na tym wiec czasami mozna kupic..
    Jeśli to nie tajemnica, to dużo zapłaciłeś? Jakiś link?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MichAlfa
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    147 1.9JTD 16v 167ps, 370Nm~

Domyślnie

Ja szukałem rok temu w maju do ogłoszeniowego 13k, z myślą kupna za 11k. Nawet nie wiesz ile obejrzałem igieł, włącznie z tymi które eksploatowane były w Polsce przez ileś lat.. w pewnym momencie w ogóle odpuściłem handlarzy.. Wiesz za ile kupiłem? 147 1.9jtd 16v z 2004r za 14900. Ten egzemplarz również miał mankamenty.. ale dużo mniejsze niż pozostałe samochody. W zeszłym roku dołożyłem 2k, w tym mam zmiar 3k dołożyć ale będzie igła.. czyli jakby nie patrzeć 11 letnia 147 za 20k pln. Fakt, że 70% tej kwoty to moje widzi mi się typu założenie skór, kupno oryginalnych nowych dywaników na lato i zime i pełno podobnych rzeczy, na ten rok nowe opony za prawie 2k, ale ja muszę mieć igłę bo inaczej bym nie spał. Jeśli nie patrzysz na to że coś tam stuka, piszczy, czasami jakaś kontrolka sie zapalii na desce rozdzielczej, czasem poszarpie samochodem.. możesz celować w taki budżet

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

Cytat Napisał MichAlfa Zobacz post
    Jeśli nie patrzysz na to że coś tam stuka, piszczy, czasami jakaś kontrolka sie zapalii na desce rozdzielczej, czasem poszarpie samochodem.. możesz celować w taki budżet
    W mój czy Twój?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    kraków PROKOCIM
    Auto
    156 2.0 TS ; 147 1.6ts 105km

Domyślnie

Cytat Napisał Don Corleone Zobacz post
    W przebiegi nie wierzę nikomu, a i rocznik uważam za nieistotny. Myślę że najważniejszy jest stan auta.

Jeśli to nie tajemnica, to dużo zapłaciłeś? Jakiś link?

przebiegiem sie nie jezdzi..
    bylo 7900 kupilem za 7000. i to z nienacka bo jechalem po brawo do kielc a po drodze wstapilem do komisu i przetrzepalem samochod,gosc sie mnie nawet nie spodziewał

linki do roboty ze wzgledu na to ze samochod stał 2miesiacenie ruszany..

jersey
    Gość

Domyślnie

Nie tak dawno ktoś z pomorskich alfisti sprzedawał 147, tyle że TSa, za 8000 bodajże. Z drugiej strony miesiąc później znowu ją widziałem na olx za tysiaka mniej więc kto wie jak tam z nią było... W Toruniu parę dni temu poszła wychuchana 156 z poliftowym wnętrzem i JTSem, za 8900 bodajże. Tanio się da, trzeba poszukać. I raczej nie u handlarzy, chociaż zdarzają się okazje to nie ryzykowałbym

Tak swoją drogą dlaczego diesel? Nie, żebym miał coś przeciwko ropniakom, JTD fajny silnik, ale na stare auto wolnossąca benzyna chyba jest bardziej sensowna? Nawet Twin Spark? Osprzęt do JTD tani nie jest, a nigdy nie wiesz co w silniku robił poprzedni właściciel. Padnie turbo, przyjdą wtryski do regeneracji, albo cuś i nagle "eksploatacja" JTD wyjdzie drożej niż generalka TSa z przekręconą panewką
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 10-03-2015 o 21:57

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Grajewo
    Auto
    [poszukiwany]

Domyślnie

jersey, dlaczego diesel? Głównie ze względów ekonomicznych. Sam zbytnio nie lubię tego klekotu, ale w budżecie 7tys to jedynie dieselek lub coś już zagazowanego. Silnika TS się boję, ze względu na jego opinie
    A co Ty mógłbyś mi polecić za około 7tys?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia