To zobacz teraz z drugiej strony.
To zobacz teraz z drugiej strony.
mam pytanie czy na 100% ten czujnik temperatury powinien być w prawym lusterku bo ostatnio rozbierałem i tam napewno nic nie było tylko do ogrzewania i do silniczków kable. W temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...wnetrznej.html
pisze że czujnik jest w lewym lusterku ito by sie zgadzało jeżeli kabelki są tam właśnie dwa nie podpięte a lusterko lewe było urwane i morze to od czujnika właśnie te kabelki a klimatyzację mam taką
11-11-08_1256.jpg | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl morze przy tej klimatyzacji powinien ten czujnik być w lewym lusterku?
Ja z tego co wiem czujnik temperatury zewnetrznej jest w lewym lusterku
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
przeczytałem gdzieś na forum że można zastosować zamiast czujnika zewnętrznego temp termistor tylko trzeba wiedzieć o jakich parametrach czy nie orientuje się ktoś jakie to mogą byc wartości znalazłem gdzieś że napewno NTC - o ujemnym współczynniku temperaturowym i chyba ktoś pisał że 10 kOhm i 5 kOhm że występują w alfach. morzna by dwa kupić w elektronicznym i spróbować czy faktycznie te kable są od tego bo mi klimatronik raz pokazuje 0 stopni a raz -40 czyli napewno go niema nigdzie. Proszę o opinie
Czujnik temperatury jest w prawym lusterku, w każdym modelu i nie ma innej możliwości. Z dolnej części wystaje taki właśnie mały czarny "cycek"Chyba że angielskie wersje miały go po stronie lewej, ale to już marginalne zjawisko.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
i okazało się wszystko że te 2 kabelki to są jednak od klimatyzacji dzisiaj podpiołem termistor i nagle zaczęło mi wskazywać dobrą temperaturę na wyświetlaczu. klimatyzacja zaczęła się inaczej zachowywać teraz mogę ustawić temperaturę jaką chcę