Było zamówienie. Niestety niektóre felgi nie były dostepne w sieci na fajnych fotkach...
![]()
Było zamówienie. Niestety niektóre felgi nie były dostepne w sieci na fajnych fotkach...
![]()
Haha no to ciekawie. Chyba sie zdecydujea nie wstają jakos te Et 32 z tyłu?
U mnie ET felg to 38, jakiś "spec" dołożył z przodu dystanse po 20 mm, a z tyłu po 10 mm.
Wszystko ładnie pięknie, samochód wygląda kozacko, ale na dziurach czy przy pełnym aucie koła z tyłu trą o nadkole, a w koleinach jest bardzo nerwowo.
Wystarczyło zmienić na dystanse 5mm i koła się bez problemu mieszczą na duże brembo, nic nie trze i prowadzi się o niebo lepiej. Bez dystansu nie wchodzą z przodu, a z tyłu trą od wewnętrznej strony nadkola. Z pomiarów wyszło mi, że et34 to max dla większego zacisku na przód.
Nie do końca bo w ori jest ET41 i mieszczą zaciski Brembo ( 18",19" ) . Kto pisał ,że nawet 16"ori te ala telefony mieszczą Brembo . To zależy od budowy felgi/ramion .
PS. Z ciekawości - Na tych dystansach 10mm masz wystające prowadzenie na otwór w feldze/piaste ( żeby koło nie wisiało na samych śrubach tylko się trzymało jak na piaście ) ? Pytam bo nigdzie nie widziałem dystansów 10mm z takim bajerem
Dodano po 5 minutes:
Tu macie na żywca Tomasona TN1 19" na gumie 235/35/19 i na seryjnym zawiasie . Jest dobrze ale albo auto niżej albo opona 235/40 .
Dodano po 3 minutes:
AHA i tak jak OMEN gadał - Najlepsza fela oprócz szprychy do Alfy ( obojętnie jakiej ) ETA BETA (przedostatnia w wizualizacji Węgorza ). Leży lepiej niż sam Giugiaro by sobie tego życzył .
Ostatnio edytowane przez Nazar ; 17-03-2015 o 16:07 Powód: Dodano
W dziale Bazar -sprzedam części - pojawi się moje ogłoszenie z dopiskiem "zamienię" felgi moje własne , zadbane , bez wżerów itd . 16" 5x110 z otworem centrującym bodajże 72 ( oczywiście pierscienie w komplecie na 65mm ) z oponami zimowymi prawie nowymi Pirelli Snowcontrol na 18" felgi najchętniej z oponami też zimowymi . Info i propozycje na priva .![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html